Reisverhaal «El lugar más seco del mundo @ Atacama»

Zuid-Amerika | Chili | 1 Reacties 12 Januari 2014 - Laatste Aanpassing 12 Januari 2014

Na twee dagen in Hostal Rural was ik blij te kunnen verhuizen, ik heb precies genoeg 'party' in Salta gehad :-) en bijkomend vertrekken al de tours hier tussen 4 en 7u 's morgens, nachtrust is dus welkom! Ik verhuisde naar hostal Sonchek, wat een verademing! Rustige plaats, leuke tuin met hangmatten en propere (bad)kamers. Een kleine meevaller, iemand kwam niet opdagen en ik kan dus 4 nachten blijven want ik zit dus vast in Atacama. Blijkbaar gaat Dakar 2014 door Uyuni (Bolivia), mijn volgende bestemming, en mag ik tot maandag wachten om te vertrekken. Een tegenvaller meer of minder... 't kan er wel bij! :-) 

Om de tijd hier toch optimaal te benutten, boekte ik voor iedere dag een tour (je kan hier niets in je eentje ondernemen). Een dure bedoening!! Gelukkig zijn de tours wel de moeite waard, de natuur is hier adembenemend!

Ik ontdekte:

* Lagunas Altiplánicas: verschillende lagunas, oa. met flamingo's en mooie uitzichten. De moeite maar niet het indrukwekkendste dat ik hier zag. Verwend? :-)

* Valle de la Luna: mooie, super warme wandeling door de vallei, kruipen door de grotten en uiteindelijk een mooie zonsondergang.

* Laguna Cejar: ik dreef in het tweede grootste 'zoutbad' ter wereld :-) Tof tot ik mijne teen tegen een steen open stootte, dan is een zoutbad pas écht plezant. Nadien zwemmen in Ojos de Salar, niks voor mij, van alle vieze dingen onder mijn voeten. Ik was er dus rapper uit dan in :-)

* Salar de Tara: wauw!! Wat een indrukwekkend en oneindig landschap, droog en toch kleurrijk. Nu zag ik de woestijn pas echt!

* Gletsjer del Tatio: het grootste gletsjergebied op zo'n hoogte. 's Morgens om 6u is het er vooral koud!! Al geeft dat natuurlijk het mooiste effect :-) Een ontbijt met een, in een geijser, vers gekookt eitje kan wel wat goedmaken :-)

Verder is Atacama echt duur, super heet en droog, met zonnecrème verbrand ik nog. De warme wind met massa's heet zand is echt niet aangenaam. Ik denk dat ik de volgende weken nog overal zand tegenkom.

Ik besliste om te blijven reizen, ik wil echt wel tot in Colombia geraken. Wie weet welke prachtige & plezante plaatsen ik nog tegenkom :-) Als mijn hart nadien nog steeds in Salta ligt, keer ik dan terug, ook al is het daar dan 'winter' :-) Dit wil niet zeggen dat mijn heimwee over is, ik probeer het gewoon even te vergeten en er hier het beste van te maken!

Ik vertrek dus morgen (maandag) met een driedaagse tour naar Uyuni, Bolivia. We rijden met +/-3 4x4's de grootste zoutvlakten ter wereld tegemoet. Ik keer niet terug naar Chili, ik zal na Uyuni vermoedelijk naar Potosi verder reizen. Bolivia, estoy llegando!

Ik zal dus ten vroegste vanaf woensdag avond weer bereikbaar zijn.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «San Pedro de Atacama»

San Pedro de Atacama (160)

12 Januari 2014 | Zuid-Amerika | Chili | Laatste Aanpassing 12 Januari 2014

  • San Pedro de Atacama
  • Lagunas Altiplánicas - Reserva National Los Flamen
  • Lagunas Altiplánicas - Reserva National Los Flamen
  • Lagunas Altiplánicas - Reserva National Los Flamen

 

Plaats een Reactie

Tilly Sofie, uw avontuur gaat verder! Ik wou dat ik af en toe eens mee door je ogen kon kijken :) Foto's zijn niet hetzelfde vrees ik, maar ze zijn prachtig! Genieten maar! Ook van al dat zand, zout, water, zon, koude... De natuur op zijn best :) Geplaatst op 17 Januari 2014

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking