Reisverhaal «Africa @ Cartagena»

Zuid-Amerika | Colombia | 0 Reacties 04 September 2014 - Laatste Aanpassing 04 September 2014

Dinsdag ochtend namen we de bus richting Cartagena, de 'rechtstreekse' bus :-) maar desondanks deden we er toch langer dan 6u over. Ach ja, een beetje lezen, dutje doen, wat babbelen, ... en je bent er voor je het weet!

We keerden terug naar Cartagena omdat een gids ons zei dat we zeker naar het 'Afrika' in Colombia moesten gaan, naar het dorp Palenque. Natuurlijk hadden we niet nagevraagd hoe er te geraken en woensdag sprongen we in de bus richting de terminal. We horen dat er per dag maar één rechtstreekse bus is en die hebben we al gemist. Dan maar met een andere bus en het laatste stuk met een mototaxi.

Vol verwachtingen arriveerden we in 'Afrika', maar buiten het feit dat iedereen daar echt wel een erg donkere huid heeft, zijn er niet meteen aanwijzingen dat we in een ander continent zijn. Geen traditionele kleding, geen muziek, wel polygamie. Voor we goed & wel van de moto zijn afgestapt, staat er een gids langs ons. Hij ontmoette een Belgische en Franse vrouw en met zijn vieren gaan we een tour doen, ah ja? Voor we het weten zijn we onderweg en ik heb mij nog nooit zo toerist gevoeld als toen... . Teleurstellend! We lunchen bij iemand thuis maar de honden zijn er zo mager dat ik beslis om stiekem mijn kip aan hen te geven. De kwispelende staartjes en bijna een hand zonder vingers waren het waard :-) Misschien was dit wel het hoogtepunt van de dag! ;-)

Nadien volgt er nog een gesprek over de cultuur en gewoontes. De man tracht polygamie uit te leggen maar loopt bij ieder tegen argument vast :-) We gaan nog langs bij een vrouw die 'typische' zoetigheden maakt en worden zo waar verplicht er iets te kopen. Daarna drinken we met zijn vieren een pintje om van de dag te bekomen en springen we terug op een moto. Na een lange dag arriveren we terug in Cartagena.

Vandaag (donderdag) reizen we verder naar Mompós.

De foto's staan bij 'Cartagena'.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Mompos»

Mompós (57)

07 September 2014 | Zuid-Amerika | Colombia | Laatste Aanpassing 04 September 2014

  • Mompós
  • Mompós
  • Mompós
  • Mompós

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking