Reisverhaal «Café @ Armenia»

Zuid-Amerika | Colombia | 0 Reacties 06 Augustus 2014 - Laatste Aanpassing 06 Augustus 2014

Eens goed & wel in Armenia aangekomen besefte ik dat er eigenlijk niet zo veel te doen is, of toch niet in de stad zelf... . En toch blijf ik fan van onvoorbereid reizen ;-)

Daarom trok ik maandag naar een dorpje in de buurt: Calarca en vooral voor de 'Jardin Botanico'. Het werd een mooie wandeling met vele kolibries, vlinders en bloemen. Voor mij een geslaagd dagje dus! Nadien passeerde ik nog even langs de pedicure en we kunnen er weer tegen! :-)

's Avonds wilde ik vroeg gaan slapen maar mijn kamergenoten dachten er anders over... .

Dinsdag wilde ik naar Salento verder reizen maar daar gaan we weer: geen hostel geboekt en niets meer 'prijs/kwaliteit' te vinden :-) Dan maar een dagje langer in Armenia blijven en een bezoek aan twee andere dorpen brengen: Buenavista & Pijao en dat in de vorm van een koffie tour.

Ik werd 's morgens door Sergio opgehaald en hij wist mij te vertellen dat we een dagje gevolgd werden door twee journalisten. Ah, tof?! De vraag 'Is dat oké?' leek niet bij hem op te komen, evenmin bij de journalisten toen ze mij in de loop van de dag een microfoon onder mijn neus duwden en om de haverklap fotografeerden/filmden... . Wordt vervolgd!

Maar goed, eerst passeerden we langs Pijao, een prachtig authentiek dorpje, zo mooi! Daar bezochten we eveneens Don Leo, de cafetero van finca Villa Gloria. hij legde mij het koffieproces van plant tot koffie uit tot hij zeker was dat ik alles goed begreep :-) We verkenden zijn finca en aten er een homemade lunch, niet echt iets voor mij maar ik heb het toch maar beleefd opgegeten :-) Natuurlijk proefden we de koffies die Don Leo met zoveel liefde voor zijn vak maakt!

Nadien reden we door naar Buenavista, een dorp dat enkele jaren geleden na een aardbeving volledig van de kaart werd geveegd. Het dorp is terug opgebouwd maar lijkt wel bijna al zijn charme verloren te hebben. We dronken er de zoveelste koffie :-) en genoten vooral van de panorama's. Ik dronk hier al meer koffie dan in heel mijn leven samen :-)

Na deze dagtour wandelde ik alsnog naar het centrum in Armenia, dit omdat ik dit volgens de poetsvrouw toch zeker gezien moest hebben. Ik wandelde 40 min stevig door en zag wel een zeer hippe kathedraal :-) maar in 't algemeen weinig bijzonder. Ik kwam voor de zoveelste keer in de verkeerde (lees: prostitutie) buurt terecht maar deze dames wisten mij toch wel op de goede bus te zetten :-) Vriendelijk volk die Colombianen ;-)

Vandaag (woensdag) vertrek ik dan eindelijk richting Salento, een klein uurtje verder in de Zona Cafetera en mét reservatie, dat kan dus niet meer mislopen :-)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Armenia»

Armenia (123)

05 Augustus 2014 | Zuid-Amerika | Colombia | Laatste Aanpassing 04 Augustus 2014

  • Koffietour - Pijao - Finca Villa Gloria
  • Koffietour - Pijao
  • Koffietour - Pijao - Finca Villa Gloria
  • Jardin Botanico del Quindio

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking