Reisverhaal «Hanging around @ Mompós»

Zuid-Amerika | Colombia | 0 Reacties 07 September 2014 - Laatste Aanpassing 09 September 2014

Donderdag besloten we om rond te middag, wederom zonder bevragen, naar de terminal te gaan. We horen dat er per dag maar één rechtstreekse bus naar Mompós is en die is om 07u30, daar staan we dan alweer. Ze zeggen ons dat we naar Magangue kunnen reizen en daar een bus naar Mompós kunnen nemen, wederom zonder nadenken: oké! Een goede 5u én veel zweet later arriveren we in Magangue maar blijkbaar moeten we een overzetboot nemen en de laatste is reeds vertrokken... . Gelukkig willen er nog mensen de oversteek maken en er wordt een privé bootje gezocht. Die wil echter niet naar de plaats komen waar wij zijn en dus moeten we met zijn allen naar het volgende dorp en dus op zoek naar mototaxi's. Na een tijd wachten maken we de oversteek, in de pikkedonker want 's avonds mag er blijkbaar niet gevaren worden. Eens in het volgende dorp, nemen we terug een mototaxi en na een goed uur zijn we eindelijk in Mompós :-) Gelukkig blijven we er alle twee erg rustig onder :-)

Vrijdag verkenden we de stad (UNESC0), er zijn best veel mooie koloniale gebouwen en kleurrijke kerken. We bezochten het kerkhof en redden enkele katjes van uitdroging. 's Avonds gingen we lekker uit eten in een super mooi restaurant.

Het is wel jammer dat ze bijna overal de voetpaden aan het renoveren zijn. Soms moet je meer kijken waar je loopt en de werkmannen kunnen het niet laten om te fluiten.

Vandaag (zaterdag) deden we eigenlijk niets bijzonder, we hingen wat rond, gingen uit eten en genoten van ons laatste dagje samen. 's Avonds ontdekten we een pleintje met muziek en eetstandjes, we aten er voor een appel & een ei een lekkere BBQ, een mooie afsluiter van een leuke periode samen!!

Morgen (zondag) neemt Claudio om 05u40 de bus naar Cartagena om aldaar in de namiddag op het vliegtuig te stappen. Het zal wennen zijn om terug in mijn eentje te reizen, in dorms te slapen, ... . :-) Ik reis morgen ochtend via Bucaramanga naar San Gil, ook een heuse trip. Ik vermoed er in de late namiddag te arriveren. Ik zal nog een week of drie alleen in Colombia reizen en dan ga ik naar Argentinië. Het zijn dus mijn laatste 'reizende' weken.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Mompos»

Mompós (57)

07 September 2014 | Zuid-Amerika | Colombia | Laatste Aanpassing 04 September 2014

  • Mompós
  • Mompós
  • Mompós - uit eten :-)
  • Mompós

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking