Reisverhaal «Hiking @ Minca»

Zuid-Amerika | Colombia | 0 Reacties 30 Augustus 2014 - Laatste Aanpassing 31 Augustus 2014

In Tayrona namen we een bus richting Santa Marta, we halen de rugzakken op en reizen een goed uur met een gedeelte taxi verder naar Minca. Een mini-dorpje ten midden van de natuur. Als ik iets wilde: een fatsoenlijk bed en een deftige douche... . Claudio reserveerde een eco-lodge in the middle of nowhere: douchen met ijskoud rivierwater en een bed dat aan het plafond was vastgemaakt en dus schommelt als er iemand nog maar een teen beweegt. 

Eens goed & wel geïnstalleerd: een regenbui, volgt die ons misschien? Een tijdje gewacht maar er dan toch maar voor gekozen om op pad te gaan en te ontdekken wat er te doen valt. We ontdekken ook dat er geen ATM is en dat we onvoldoende geld hebben. Gelukkig wil de gids US$ aanvaarden en vinden we een restaurant dat een kaart accepteert. We gaan lekker uit eten en vroeg slapen/schommelen :-)

Vrijdag gaat om 05u20 de wekker, we gaan vogels spotten. We zien toekans, een blauw-gele en rode papegaai, kolibries en vele andere vogeltjes. Boeiend maar ik moet toch regelmatig geeuwen :-)

Na deze wandeling van bijna 4u, besluiten om aansluitend een wandeling in de bergen, langs de watervallen te doen, te eten bij een local, een cacao winkeltje en een koffie finca te bezoeken. Ze verzekeren ons dat de wandeling goed te doen is en eigenlijk had ik toen al beter moeten weten... . Op sommige momenten heb ik de indruk dat ik recht naar boven moet lopen en dat in de volle zon, ik heb gevloekt :-) maar uiteindelijk zijn de watervallen wel de moeite. Vooral omdat dit geen toeristische route is. We passeren mini-huisjes, zien hoe de mensen (over)leven en jammer genoeg ook enkele jonge kinderen die werken en dus niet in school zijn. Na de lunch leren we het cacao-proces kennen en mogen we proeven :-) We bezoeken de koffie finca en ronden de dag af met een koffie'ke.

's Avonds proberen we tevergeefs een slaapplaats voor de volgende bestemming te vinden, eten we iets simpel en gaan we vroeg & uitgeteld 'schommelen'.

Vandaag (zaterdag)moeten we verder reizen, we hebben geld nodig. We besluiten we om geen slaapplaats meer te zoeken en om meteen naar Palomino te reizen en terplaatse te zoeken. We nemen in Minca de gedeelde taxi naar Santa Marta en daar springen we voor een 2u op een gammele bus.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Minca»

Minca (34)

30 Augustus 2014 | Zuid-Amerika | Colombia | Laatste Aanpassing 31 Augustus 2014

  • Minca wandeltour
  • Bird-watching in de vroege ochtend
  • Bird-watching in de vroege ochtend
  • Bird-watching in de vroege ochtend

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking