Reisverhaal «Islas des Rosario @ Cartagena»

Zuid-Amerika | Colombia | 0 Reacties 22 Augustus 2014 - Laatste Aanpassing 22 Augustus 2014

Na een lange (15u) maar vooral ijskoude busrit arriveerde ik dinsdag middag in Cartagena. 's Nachts bijna geen oog toe gedaan dus dan maar een siësta'ke gehouden :-) Dinsdag nacht arriveerde Claudio.

Woendag verkenden we Cartagena, een mooie stad maar zooo warm! Beiden nog moe van de reis en donderdag plannen om vroeg op te staan dus woensdag avond deden we niets bijzonder meer.

Donderdag ochtend namen we de boot naar Islas del Rosario. We passeerden eerst bij het Oceanario en zagen haaien, schildpadden, dolfijnen en andere zeedieren :-) Op zich best mooi maar het gevoel van ter plaatse te kunnen smelten nam toch regelmatig de bovenhand :-) Nadien vaarden we verder naar Playa Blanca, een mooi strand met een prachtige azuurblauwe zee. De moeite als je het massatoerisme kan wegdenken. Na een tijdje wandelen ontdekten we een rustiger plaatsje, we zwommen wat (maar de zee is zo warm dat het amper verkoeling brengt) en nadien dronken we een pintje om daarna een spurtje naar de boot te moeten trekken. Ze waren blijkbaar niet van zin om te wachten... . Zei ik het al? Massatoerisme... en eigenlijk niks voor mij :-) 

De boot zat ondertussen al goed vol, iedereen was zo sympathiek om vanachter te zitten zodat wij (met kleding) volledig in het water moesten om alsnog aan boord te geraken. Elegant? Zeker weten! :-) Degene die mij goed kennen weten dat ik een 'natte kont' haat, daar ging mijn droog bikinibroekje... . Op zich nog niks vergeleken met de rit die daar op volgde, we vlogen eerder dan dat we vaarden, kregen vele schokken te verwerken en nog wat meer water. Eens terug in Cartagena mochten we dus kletsnat terug naar het hotel wandelen. Zou niet zo 'erg' zijn als iedereen helemaal nat was maar het bleek echter enkel de mensen van onze boot te zijn... . Dat is nu al de tweede keer in korte tijd, ik denk dat ik volgende keer de boot ga kiezen i.p.v. 'oké, is goed' te zeggen :-)

Eens terug in het hotel bleek er geen water in Cartagena te zijn, noch internet. Gelukkig was er een zwembad... en zijn we al wat gewoon :-)

Vandaag (vrijdag) moesten we nog op zoek naar een slaapplaats in Santa Marta. Eens één gevonden gingen we lunchen en namen we de bus. De geplande 3u30 werden er bijna 6 maar gezien de overvolle bus en de krappe zitplaatsen, wist ik dat wel te waarderen ;-) Gelukkig was er airco maar niet in de mate dat ik dacht te bevriezen. Ach ja, we survived :-)

Ondertussen ben ik het ook al weer gewoon om met gezelschap te reizen :-) Het is altijd even aanpassen en zoeken maar het evenwicht is er min of meer terug :-)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Cartagena»

Cartagena (80)

22 Augustus 2014 | Zuid-Amerika | Colombia | Laatste Aanpassing 22 Augustus 2014

  • Islas del Rosario - Playa Blanca
  • Cartagena
  • Islas del Rosario - Playa Blanca
  • Cartagena

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking