Reisverhaal «PN Puracé @ Popayán»

Zuid-Amerika | Colombia | 0 Reacties 24 Juli 2014 - Laatste Aanpassing 24 Juli 2014

Na een super lange reis vond ik gelukkig snel een super toffe en betaalbare hostel: Parklife, vlak naast de kathedraal. Ik wilde mij enkel douchen en iets eten :-) Ik dook vroeg mijn bed in.

Op woensdag verkende ik het stadje. Best mooi met vooral vele witte gebouwen en mooie gevels. Ik ging naar de pedicure en keek wat mensen op het plein. In de late namiddag besloot ik impulsief om alsnog de dag nadien naar het Nationale Park Puracé te gaan. Dan moest ik ineens rennen om alles nog in orde te krijgen :-)

Het was even spannend want zes maanden geleden heeft de inheemse bevolking de overheid hardhandig verdreven en dat betekende het officieel einde van het Nationale Park Puracé. Ze eisten hun land op en doen nu zelf hikes met reizigers. De overheid beweert echter bij hoog & laag dat het park gesloten is en dat zorgt er voor dat bijna niemand het park nog bezoekt. Voorlopig lijkt dit de enige wraakactie van de overheid en is het dus wel veilig om het alsnog te verkennen. Zo gezegd, zo gedaan :-) én het is de moeite waard!

Op donderdag was het om 5u dag... Au! Na een busrit van een anderhalf uur kwamen we onder een stralende zon in het park aan. We gingen eerst condors spotten! én zagen er twee waarvan één van dichtbij dus ikke al content! Nadien trokken we er met Antonelio op uit! Een serieuze klim van een uur of 2 maar met mooie panorama's en onderweg, ja hoor, een regenbui. Dus vanaf nu zijn de Andes en ik geen vrienden meer! Twee mensen keerden terug en samen met twee anderen bereikten we de top (niet de vulkaan). Daar groeien mooie zonnebloemen, bizar! :-) Het was ook fijn om met Antonelio over zijn leven te praten.

In de late namiddag keerden we terug naar het warme Popayán en at ik een lekkere ijs :-) 's Avonds deed ik niets bijzonder meer. 

Morgen doe ik nog eens een poging om in San Agustin te geraken. Ik probeer rond 11u de bus te nemen en zal er ergens in de late namiddag aankomen, of dat hoop ik toch :-)

Mijn eerste indrukken van Colombia/ enkele weetjes:

* het is hier warm

* super vriendelijke mensen

* er is overal muziek en beweging

* zelfs in de file blijven mensen vrolijk en zingen ze lustig met de radio mee

* er is massaal veel (behulpzame) politie aanwezig

* 1€ =  2511 Colombiaanse Peso

* een dormbed kost +/- 20 000 peso, een dagmenu bij locals 8000 peso en in een restaurant betaal je al snel 20 000 peso voor een hoofdgerecht

* je kan overal op straat gesneden fruit kopen, verfrissend!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Popayan»

Popayán (84)

24 Juli 2014 | Zuid-Amerika | Colombia | Laatste Aanpassing 23 Juli 2014

  • Popayán
  • Popayán
  • Hostal Parklife
  • PN Puracé - condor

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking