Reisverhaal «Relax @ Villa de Leyva»

Zuid-Amerika | Colombia | 0 Reacties 16 September 2014 - Laatste Aanpassing 16 September 2014

Zaterdag arriveerde ik na 7u reizen en 3 bussen in Villa de Leyva, een klein koloniaal dorp met het mooiste/grootste marktplein van Colombia. Ik nam een taxi naar Hostal Renacer, zo'n beetje in the middle of nowhere.

Nadien daalde ik af naar het centrum, wandelde wat rond en snuisterde in de vele winkeltjes :-) Ik ging uit eten en keerde met de taxi terug naar de hostel, vooral omdat het al donker was en ik niet zeker was dat ik de weg goed onthouden had :-) Eens terug 'thuis', leerde ik Lili kennen, een boeiende Franse madam.

Zondag besloten we om samen door het dorp te snuisteren en te gaan lunchen. Gezellig maar vooral inspirerend! Ik keerde te voet terug naar de hostel en 's avonds deed ik niets bijzonder meer.

Maandag besloten we om samen te gaan wandelen, we wilden Los pozos azules, enkele musea en La casa terracota ontdekken. Serieuze wandeling. De natuurlijke zwembaden zijn echt wel mooi en de wandeling meer dan waard. Gezien het maandag was, voor een reiziger is het nochtans altijd weekend :-), waren alle musea gesloten. Dat hadden we moeten weten als we wisten dat het maandag was... . Dan maar ergens geluncht en de tocht verder gezet naar La casa terracota, een huis dat volledig uit terracota en mozaïk bestaat. Eens we terug richting het dorp begonnen te wandelen, passeerden we een wijngaard :-) Daar moesten we toch wel eens gaan proeven :-) We werden daar vriendelijk onthaald door een werkster en vreemd begroet door de eigenaar (met een alcoholprobleem, zo vernamen we later). Het werd een bizarre rondleiding met een ongemakkelijk contact. Proeven en wegwezen dus!

's Avonds kookten we samen en kroop ik moe maar voldaan vroeg in mijn bed.

Vandaag (dinsdag) wilden we naar watervallen wandelen maar ik voelde mij niet zo goed en ging dus niet mee. Het werd een rustdagje!

Morgen (woensdag) reis ik verder naar Bogotá. Ik zou er een kleine 4u later moeten aankomen.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Villa de Leyva»

Villa de Leyva (48)

16 September 2014 | Zuid-Amerika | Colombia | Laatste Aanpassing 16 September 2014

  • La casa terracota
  • Los Pozos Azules
  • Villa de Leyva
  • La casa terracota

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking