Reisverhaal «Sightseeing @ Bogotá»

Zuid-Amerika | Colombia | 0 Reacties 20 September 2014 - Laatste Aanpassing 20 September 2014

Sinds woensdag ben ik na 2 bussen en zo'n 5u reizen in Bogotá aangekomen, de hoofdstad van Colombia. Zoals de meesten wel weten, ben ik niet zo voor de grote steden en dat is deze keer niet anders. Zo gigantisch dat ik de eerste tijd verloren loop en er heerst altijd een geweldige drukte. Woensdag deed ik niets bijzonder meer. Ik slenterde wat rond en botste toevallig op een soort van vlaggenceremonie aan het presidentiële paleis, indrukwekkend om te zien en nu en dan oorverdovend :-)

Bogotá wordt door velen als erg gevaarlijk ervaren/omschreven (al ervaar ik dat zelf niet zo) wat er voor zorgt dat iedereen, eens het donker is, in de hostel blijft. 's Avonds was het dan ook gezellig druk, er werden pintjes gedronken, gitaar gespeeld en gezongen. Een zeer plezante nacht! :-)

De dag nadien ging ik op stap met Tomasz, een belg die 's avonds terug naar huis zou vliegen en nog wat cadeautjes wilde kopen. Een andere manier om de stad te leren kennen en vooral om de Transmilenio te leren gebruiken, een soort bussysteem.

's Avonds ontmoette ik Liliane terug en gingen we samen uit eten, als afscheid want zij is ondertussen in Frans Guinee.

Vrijdag ging ik dat eindelijk het historische centrum ontdekken, mooi maar niet overweldigend :-)

Vandaag (zaterdag) ging ik met een Amerikaans koppel naar Zipaquirá om de zoutmijn/kathedraal te bezoeken. Wat een idee om dit om een weekenddag te doen, 3u en veel file later, arriveerden we eindelijk! De kathedraal is ondergronds en best indrukwekkend. Een geslaagd dagje!

En dan nu, mijn laatste groot avontuur voordat ik naar Argentinië ga: Caño Cristales! De 5-kleuren rivier, de mooiste ter wereld (!), Zuid Colombia! Ik hoop dat het als afsluiter kan tellen want het kost alleszins genoeg :-)

Ja, ik weet dat de Guerrilla daar actief is. Ja, ik weet dat de politie er vorige week 6 van hen vermoordden en dat de Guerrilla daarop 7 agenten vermoordden (in 't noorden). Ja inderdaad, ook ik lees deredactie.be aan de andere kant van de wereld :-) MAAR daarom vlieg ik i.p.v. de bus te nemen en zo zou ik conflict gebieden vermijden, en dan nog, de Guerrilla en de politie/het leger hebben het meestal op elkaar gemunt. Reizigers worden in principe gerust gelaten dus NO WORRIES!!!

Ik verblijf in een hotel in La Macarena maar heb geen idee van de naam. Ik keer iedere avond terug van het Nationale Park naar het dorp. Maar daar is hoogstwaarschijnlijk geen internet. Meer info: www.cano-cristales.com

Ik vlieg dus morgen (zondag) om 10u50 naar La Macarena en ik vlieg vrijdag om 11u16 terug naar Bogotá. Hier zal ik dan tot maandag blijven, de 29e vlieg ik naar Argentinië en daarmee komt voorlopig een einde aan mijn reizende bestaan... .

Vanaf vrijdag de 26e ben ik weer in de bewoonde wereld! Geniet van jullie (werk)week! :-p

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Bogota»

Bogotá (67)

20 September 2014 | Zuid-Amerika | Colombia | Laatste Aanpassing 20 September 2014

  • Zipaquirá - zoutkathedraal
  • Bogotá
  • Zipaquirá - zoutkathedraal
  • Zipaquirá - zoutkathedraal

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking