Reisverhaal «Valle de Cocora @ Salento»

Zuid-Amerika | Colombia | 0 Reacties 09 Augustus 2014 - Laatste Aanpassing 08 Augustus 2014

Na een busrit van een klein uurtje arriveerde ik in Salento. Een prachtig kleurrijk dorp waar de oude mannen op de banken hun dagelijkse portie koffie zitten te drinken. Ik werd hartelijk onthaald in La case de Lili, eerder een huis dan een hostel. Ik voelde mij er meteen thuis :-)

Woensdag slenterde ik wat rond, ging regelmatig op een bankje zitten en keek mijn ogen uit. Zo'n mooie en kleurrijke gevels, wauw! Ik dronk een koffie, las in mijn boek en werd door een meneertje van een jaar of 80 aangesproken omdat hij dankbaar was dat hij zo'n schoonheid mocht ontmoeten, haha! In de late namiddag is het straatbeeld helemaal 'af', dan lijken de oudere mannen met hoeden en poncho's zich te verzamelen, een aandoenlijk zicht :-)

Donderdag besloot ik om met een Willy (jeep) naar Valle de Cocora te gaan. Onze papa overleed net twee jaar geleden en ik wilde iets doen wat hij graag zou doen. De vallei is bekend omwille van de gigantische wax palmen, wel tot 70m hoog. Ik wilde graag alleen wandelen maar ik ontmoette een toffe gids en een lieve familie. Uiteindelijk besloten we om de trek van 7u te doen, een goede keuze bleek nadien. Ondanks dat we een uur of vier bergop moesten wandelen, genoot ik er van en was er tijd om 'alleen' te zijn. Er waren adembenemende uitzichten over de vallei, we zagen vele vlinders, kolibries en zelfs een toekan. We pauzeerde regelmatig en tegen alle verwachtingen in, genoot ik van het gezelschap.

We sprongen letterlijk van achterop de laatste Willy en eens terug in Salento genoot ik van een lekker stuk cake, voor de papa :-) De familie nodigde mij 's avonds uit voor een diner op hun kosten en zo werd de avond mooi afgesloten. Een moeilijk maar zeker ook heel fijne dag!

Vandaag (vrijdag) wilde ik El Camino del Indio ontdekken maar in wandelen had ik geen zin, dan maar te paard :-) Ik denk dat dit ongeveer de wildste rit van mijn leven was... . Super actieve paarden, serieuze hellingen en dan nog eens heel smalle paden. Drie uur later stond ik vol blauw plekken... . Nadien hoorde ik dat er enkele mensen per jaar sterven en dat geloof ik graag. Maar de uitzichten die ik (in de vlucht) zag, waren mooi :-) en de waterval, het uiteindelijk doel, was zeker de moeite waard. Ten midden van mooie natuur en glas helder water. We mochten zwemmen als we wilden maar ik had mijn bad in de rivier al gehad, ja ook daar vlogen de paarden door... . Misschien had ik toch beter gewandeld, ik kan het jullie morgen weten te vertellen :-)

In de namiddag deed ik niet veel meer. Ik genoot van een (skype) gesprek met Annemie, ging een terrasje doen, kwam de familie terug tegen en deed nog een terrasje :-) At nog eens een forel... onze papa zou hier de tijd van zijn leven gehad hebben :-)

Morgen reis ik verder naar Manizales, een twee uur noordelijker. Een easy ritje dus :-) of zo denk ik er nu toch over!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Salento»

Salento (74)

09 Augustus 2014 | Zuid-Amerika | Colombia | Laatste Aanpassing 08 Augustus 2014

  • Valle de Cocora
  • Valle de Cocora
  • Valle de Cocora
  • Paardrijden - El camino del Indio

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking