Reisverhaal «Bosque Helechos @ Mindo»

Zuid-Amerika | Ecuador | 1 Reacties 16 Juli 2014 - Laatste Aanpassing 16 Juli 2014

Mindo, que Lindo! Na een busrit van een goede 2u arriveerde ik zondag in de late namiddag in Mindo. Onderweg viel de overweldigende natuur mij op en ik was dan ook al meteen in mijn nopjes! :-) Ik logeerde in Hostel La Casa de Cecilia, aan de rand van het dorp, in de natuur. Zondag hing ik daar wat rond en zag ik de eerste kolibries en vlinders :-)

Maandag was het erg bewolkt, na wat twijfelen besloot ik toch naar Mindo Lindo te gaan, een privé nevelwoud. Niemand te zien, ik betaalde dus ook geen inkom :-) maar gelukkig zijn de wandelpaden er goed aangegeven. Ik dacht eerst een korte wandeling te maken omdat ik ongerust ben om verloren te lopen maar ik vond onderweg genoeg vertrouwen om uiteindelijk alle 'paden' te ontdekken. Het was soms klauteren, stijgen, dalen, ... maar super mooi! Zo boeiend om te zien hoe een nevelwoud is opgebouwd. 

Ik had onderweg wel een frats voor: op een bepaald moment schrik ik en laat ik mijn fototoestel vallen. Dat rolt een stukje naar beneden en komt in een 'hol' terecht. Ik daar een tijd staan twijfelen, overwogen om mijn toestel achter te laten... toch maar een stukje afgedaald en toen stond ik daar voor dat 'hol', mij afvragend wat daar zou kunnen inzitten. Uit vorige jungletrips weet ik dat er oa. tarantula's kunnen 'wonen'. Na lang denken en tegen mezelf praten, bedacht ik dat het een goed idee was om eens met een stokje in dat 'hol' te gaan en te kijken of er reactie komt. Nadien bedacht ik mij dat ik, als er bv een tarantula zou inzitten, dat beest best niet trigger. Mijn fototoestel blijkt te zwaar om het met een stokje daar uit te kunnen krijgen, nog wat staan twijfelen en uiteindelijk op mijn knieën gaan zitten en mijn arm in dat gat gestoken... . Niets aan de hand, voor niks schrik gehad dus maar nog steeds eigenaar van mijn toestel :-) Dat hebben we dan ook weer meegemaakt!

Nadien een regenbui over mij gehad en het werd erg mistig. Dan er maar voor gekozen om terug te gaan. Gezien het weer was er natuurlijk geen kat te zien. Een stuk te voet langs de grote weg gelopen maar uiteindelijk heb ik gelift. Ik was nat tot op mijn ondergoed én zo blij dat de eerste auto mij meteen een lift gaf :-)

Genoeg avontuur voor één dag! De rest van de namiddag (toen het wat droger was) heb ik mij in de 'tuin' van de hostel geamuseerd. Je moet eens proberen om vogels/vlinders te spotten met twee speelse honden... dan maar wat met hen gespeeld :-)

Dinsdag was het super mooi weer en besliste ik om naar het Mariposario, een vlindertuin, te wandelen. De gezegde 3 km werd al gauw een uur lopen maar goed, dat zijn we al gewoon :-) Een tuin met prachtige vlinders! Massaal aanwezig en 'tam', ze komen gewoon op je zitten :-) Na de lunch wandelde ik naar het privé terrein van La Casa Amarilla, enkele hectaren met jungle. Ik wist niet dat ik zo veel berg op moest lopen maar het was de moeite waard, ook al hoorde ik enkel de apen en zag ik hen niet :-) Na de wandeling zei de vrouw des huizes dat er bijna geen vrouwen in hun eentje de jungle in trekken maar ze was er toch gerust in geweest omdat ik haar vragen voordien wel kon beantwoorden, zoals 'herken je vuurmieren?', haha! Ik ben ondertussen al zo vaak in de jungle geweest dat ik er, als de paden zijn aangegeven, gerust in mijn eentje kan rondlopen.

Ik wandel echt graag alleen. Het is spannend om de weg te vinden of eerder om de paden/signalisatie te vertrouwen en natuurlijk weet ik nooit wat ik tegenkom. Toch geniet ik er echt van en ben ik telkens trots na uren in mijn eentje gewandeld te hebben. Ik zie ook meer omdat het enige wat ik kan doen, rondkijken is :-)

's Avonds deed ik dan nog een nachtwandeling. Op zich oké maar niet zo bijzonder, we zagen wat spinnen (ik zag wel voor 't eerst een schorpioenspin), kikkers, vlinders, een soort ratje en wat kleinere insecten. Ik zal gewoon verwend zijn :-)

Woensdag voormiddag wilde ik kolibries spotten en wandelde ik naar een hostel met gigantische tuin. Ik zat er uren gewoon kolibries en andere vogels te kijken, mooi :-) Nadien ging ik lunchen en sprong ik op de bus naar Quito.

Ik ben hier een dagje om alle praktische zaken te regelen. Donderdag avond neem ik de nachtbus naar Lago Agrio. Ik kan het niet laten, ik ga alweerenkele dagen naar de jungle :-) Deze keer naar 'the deep jungle' en dat is geleden van het Amazonewoud in Brazilië, ik kijk er dus wel naar uit. Ik zal lang onderweg zijn: 8u nachtbus, 3u gewone bus en dan nog enkele uren in een kano maar wie weet wat ik er allemaal kan zien :-) Ik zal dus van vrijdag ochtend (18/07) tot maandag avond (21/07) van de wereld zijn, of net in de wereld? :-) Maar alleszins niet bereikbaar. Ik neem maandag avond de nachtbus naar Quito, daar eens aangekomen, ga ik proberen om meteen door naar Colombia te reizen. Niet zo evident omdat er geen rechtstreekse bussen zijn maar goed, ik red mij wel :-)  Dus vermoedelijk vanaf dinsdag avond (22/07) weer bereikbaar. No worries, ik ga er van genieten!


 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Mindo»

Mindo (186)

16 Juli 2014 | Zuid-Amerika | Ecuador | Laatste Aanpassing 15 Juli 2014

  • La Casa Amarilla
  • Mariposario - onderweg
  • Mariposario
  • Mindo Lindo

 

Plaats een Reactie

Marian Hahaha! Ik zie u al helemaal staan.. aan dat hol... twijfelend om uw fototoestel al dan niet te redden! Sofie toch! :-) Geplaatst op 29 Juli 2014

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking