Reisverhaal «Mercados @ Otavalo»

Zuid-Amerika | Ecuador | 1 Reacties 13 Juli 2014 - Laatste Aanpassing 12 Juli 2014

Na een taxirit van een uurtje en een busrit van een goede 2u arriveerde ik vrijdag in Otavalo, Noord-Ecuador. Ik nam voor de verandering eens een privé kamer met privé badkamer in Hostal Otavalos Inn, zalig! Wat een luxe om zonder snurkers te slapen, om niet over iemands (vuil) ondergoed te struikelen, om alles onbezorgd laten liggen! :-) Wat genoot ik van mijn eigen kamertje! Otavalo is vooral bekend omwille van de grootste markt van Zuid-Amerika :-) en dat is dan meteen ook de reden waarom ik naar hier kwam!

Vrijdag namiddag wandelde ik wat rond en verkende ik de eerste markten, kwestie van te weten wat er is :-) en er is letterlijk alles: van kleding tot hebbedingen tot levende beesten tot schoenen tot eten tot ... .

Zaterdag is the big day en struinde ik rustig alle markten af. Hier en daar kocht ik iets met als gevolg dat mijn rugzak overvol zit... . Ik hoop dat de ontvangers er blij mee zullen zijn en zelf ben ik vooral blij met mijn nieuwe (van de camion gevallen) All Stars :-)

Nadien overwoog ik om naar de lagunes te gaan maar mijn knie doet zo veel pijn (en is terug heel warm) dat ik besloot te rusten om zeker van de volgende en mooiere bestemmingen te kunnen genieten.

Hier lopen trouwens opvallend veel traditioneel geklede (jonge) dames rond: een lange zwarte rok, een wit kanten bloesje, een felgekleurde riem en meestal een hoed of sjaal. Het is mij niet gelukt om een foto te maken omdat ik geen pak slaag wilde riskeren :-) De meerderheid van de mannen hebben lange haren, vaak in een staart of vlecht.

Vandaag (zondag) neem ik ergens in de voormiddag de bus naar Quito, daar zal ik met een taxi naar een andere terminal gaan om aldaar de bus naar Mindo, het nevelwoud, te nemen. Ik vermoed dat ik in totaal zo'n goede 5u onderweg zal zijn.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Otavalo»

Otavalo (25)

13 Juli 2014 | Zuid-Amerika | Ecuador | Laatste Aanpassing 12 Juli 2014

  • Otavalo
  • Otavalo
  • Otavalo
  • Otavalo

 

Plaats een Reactie

Marian Van de camion gevallen All Stars!!! :-) Geplaatst op 29 Juli 2014

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking