Reisverhaal «Sightseeing @ Guayaquil»

Zuid-Amerika | Ecuador | 0 Reacties 19 Juni 2014 - Laatste Aanpassing 19 Juni 2014

Na een busrit van 21u, incl. een platte band natuurlijk, en een redelijk vlotte grensovergang arriveerde ik maandag avond in Guayaquil, Ecuador! Vanaf Ecuador zag ik km's en km's bananenplantages :-) en voor de rest is het hier warm, héél warm!

Dinsdag liep ik de benen onder mijn lijf uit om een last minute te vinden, een heuse opdracht in een stad met bijna geen (vindbare) reisorganisaties. Uiteindelijk vind ik, na een taxirit en een heuse zoektocht naar de straat, een betrouwbare organisaties en een cruise! Oef!

Woensdag keer ik terug om het volledig bedrag betalen maar dan blijkt mijn mastercard geblokkeerd waardoor ik niet voldoende cash kan afhalen... . Grr! Mijn cruise wordt dus geannuleerd! Uiteindelijk vind ik een nieuwe last minute die op vrijdag vertrekt, een dag extra om aan geld te geraken! Na heel wat geloop en hulp van Annemie, is dat gelukt!

Vandaag (donderdag) kon ik dus geld afhalen en eindelijk met een gerust hart Guayaquil verkennen :-) Ik slenterde door de stad, liep langs een rivier waarnaast een heuse dijk (Malecón 2000) gebouwd is, incl. shopping, bioscoop, mooie tuinen, ... . In de namiddag wandelde ik naar barrio Las Peñas, een kleurrijke wijk die op een heuvel gebouwd is! Wat een trappen! Wel jammer dat je enkel mag lopen waar er bewaking is. Je wandelt van agent tot agent en zij geven dan door dat je goed aankwam... . Deze 'straten' zijn natuurlijk mooi onderhouden en voorzien van handelszaakjes. Als ik hier en daar een ander straatje binnen gluurde, was het iets minder ordelijk en vrolijk. Na 444 trappen bereikte ik de vuurtoren! Wat een uitzicht, de klim is de moeite waard :-)

Na mijn eerste daagjes Ecuador valt het mij op dat hier minder afval langs de weg ligt dan in Perú of Bolivia, de mensen zijn minder hartelijk dan verwacht en de mannen zijn ronduit vervelend! Letterlijk iedere 10 meter word ik nagefloten of zeggen ze iets, om van al de blikken nog maar te zwijgen. Mijn eerste tactiek was laten blijken dat ik hun verstond maar dat vonden ze dan een aanleiding om een praatje te maken, ook niet de bedoeling. De volgende tactiek was doen alsof ik er niets van verstond maar dan werd het enkel gortiger. Dus nu probeer ik het te negeren, het echt niet te horen of te zien :-) Niet gemakkelijk! 

Morgen (vrijdag) vlieg ik dat eindelijk naar de Galapagos eilanden! Een eigen verjaardagscadeau (ineens voor de volgende 20 jaar)maar zeker ook met dank aan de gulle schenkers! :-) Ik doe eerst een 8-daagse cruise met de Golondria, voor de geïnteresserden: http://www.galapagos-cruises.ca/yate/golondrina.ht., ik doe route C als je graag wil zien waar ik op ontdekking ga :-) Ik zal dus van 20 t.e.m. 27 juni niet bereikbaar zijn. Nadien dool ik nog 3 dagen op een eiland rond en ga ik 'alleen' op verkenning, dan ben ik in principe bereikbaar. Op 30 juni vlieg ik terug naar Guayaquil. Ik ga zo veel 'vreemde' dieren zien, ik kijk er nu al naar uit! 

Tot over 11 dagen :-)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Guayaquil»

Guayaquil (60)

19 Juni 2014 | Zuid-Amerika | Ecuador | Laatste Aanpassing 19 Juni 2014

  • Guayaquil - Malecón 2000
  • Guayaquil
  • Guayaquil
  • Hostel El Manso

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking