Reisverhaal «@ Asunción»

Zuid-Amerika | Paraguay | 1 Reacties 09 Februari 2014 - Laatste Aanpassing 09 Februari 2014

Wat een rit!!! Ik vertrok om 13u30 in Samaipata richting Santa Cruz, daar arriveerde ik om 16u45 in de terminal. In de chaos vond ik nog een busticket richting Asunción en dat om 19u. Meer dan twee uur wachten dus en gezien Santa Cruz bekend staat voor de drugsmokkel naar Paraguay en Argentinië besloot ik langs mijn rugzak te blijven zitten :-)

Om half 8 arriveerde de bus en ik wist niet goed wat ik zag... . Ze overhalen je steeds met foto's van de bus en de opties: airco, wc, eten, ... . Maar daar arriveert dus een bus van zo'n 20 à 30 jaar oud en eigenlijk wist ik toen al dat het veel miserie zou opleveren! Even getwijfeld om al dan niet op te stappen maar uiteindelijk opgestapt :-) Om een lang verhaal kort te maken: een hels lawaai, 2x klapband, 4x motorpech, + 40° (zonder airco!), meer dan 10x politiecontrole (controle paspoort én bagage dus iedere keer uitstappen), enkel ontbijt & lunch (ik koos een vegetarische maaltijd en kreeg een banaan, een appel en een mandarijn) en midden van de nacht grensovergang. Verder was 3/4 van de rit op onverharde en hobbelige wegen, slapen was er dus niet echt bij :-) Op de koop toe begaf de bus het op't einde helemaal en mochten we midden in de nacht nog een 3 km te voet lopen! Rond half 3 arriveerde ik in de hostel: El Viajero! Volledig uitgeteld, stinkend naar het zweet en uitgehongerd :-) Opvallend dat iedereen gewoon positief blijft, niet zeurt en er gewoon het beste van maakt! :-) Gelukkig! 

Paraguay is opvallend vlak, droog en warm. Onderweg waren er kilometers en kilometers dezelfde panorama's met palmbomen en daar tussen kleine hutten van boomstammen. De hoofdstad lijkt wel wat Europees, al kan ik er nu nog niet zo veel van zeggen natuurlijk! :-)

Ondertussen ben ik dus in Asunción en de regen ontlopen is mij zeer goed gelukt! Toen we arriveerden was het nog 34° en nu (11u) is het helemaal bakken & braden. Gelukkig heeft de hostel een zwembad en ik ga vandaag dan ook gewoon bekomen! Morgen zal ik wel bekijken wat ik hier kan en wil doen :-)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Asuncion»

Asunción (64)

12 Februari 2014 | Zuid-Amerika | Paraguay | Laatste Aanpassing 11 Februari 2014

  • Asunción
  • Loma San Jeronimo
  • Loma San Jeronimo
  • Asunción - wandeling naar Loma San Jeronimo

 

Plaats een Reactie

silvia ja métie wat overkomt je daar toch allemaal? Ondertussen al bekomen? Aan het bakken aan het zwembad?? Ik (Nelis) ben vandaag met papa op de fiets naar huis gekomen en wilde niet meer naar binnen. :-) Mama en papa hebben serieuze miserie gehad. Zo, amuseer je nog en ik hou je ook op de hoogte van mijn fratsen. Dikke zoen je kapoen Nelis! Geplaatst op 10 Februari 2014

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking