Reisverhaal «Carnaval @ Encarnación»

Zuid-Amerika | Paraguay | 0 Reacties 23 Februari 2014 - Laatste Aanpassing 23 Februari 2014

Encarnación: 'la perla del sur' en 'el capital de carnaval'! Of het de parel van 't zuiden is weet ik niet zo goed, het lijkt eerder een jonge stad met weinig oude en/of mooie gebouwen. Het strand aan de rivier is wel erg mooi en leuk! 't Is alleen een beetje te warm, je verbrandt je voeten door gewoon over het zand naar je handdoek te lopen :-) Dit zorgt dus voor vele spurtjes, elegant! Encarnación is erg veilig en proper, je merkt dat de overheid er in investeert. Ik zag hier geen bedelaars en wandelde dag & nacht gerust over straat.

De stad is verder bekend als uitvalsbasis om de ruïnes te bezoeken, zeker een aanrader! Je geraakt met de bus tot aan de eerste ruïnes en dan kan je met een soort moto-taxi de volgende gaan bezoeken. Ik schat dat de taxi niet sneller dan 30km/uur rijdt maar dat is nog wel leuk omdat je door een mooie omgeving rijdt. Ik kwam op de bus toevallig een Braziliaan tegen en we hebben de dag dan maar samen doorgebracht :-) Nadien wat terrasjes gedaan, gaan eten en 's avonds bij 't strand wat gaan drinken, leuke dag! Nadien stelde hij voor om met hem naar Brazilië te reizen en er carnaval te vieren. Verleidelijk... maar dan ben ik nog verder uit de richting dus toch maar niet :-)

Uiteindelijk ben ik niet naar het Parque Nacional San Rafael geweest. Ik kon er van hieruit geraken maar ik hoorde toevallig dat als er geen andere reizigers zijn, je het park niet in mag. Ik heb mij de moeite bespaard en ben gewoon meer naar het strand geweest :-) Even vakantie houden is ook fijn!

Ik ging een dagje naar Posadas in Argentinië, aan de overkant van de rivier. Ik wilde er vooral dollars wisselen zodat ik dat niet met mijn twee rugzakken hoef te doen. Een goede keuze, een heuse zoektocht maar ik heb de 'zwarte markt' gevonden en voor een goede koers gewisseld! Voor de rest er wat rondgehangen, terrasje gedaan, ... . :-)

Ik ben hier vooral gebleven om carnaval mee te maken en het was... super!! Bijna iedereen van de hostel ging, dus voordien iets drinken, make up, ... en dan in groep naar daar! Vond het vooral leuk dat wij de enige niet latino's waren, geen toerisme heeft dus zeker ook voordelen! Dat zorgde er wel voor dat velen een foto met ons wilden :-) Mooie parade, veel pluimen en nee, niet in mijn gat ;-) Hier wordt er massaal sneeuw/schuim gespoten. In die mate dat je voor de parade al kletsnat bent en vele staan er met een zonnebril :-) Het duurde super lang! Het begint rond 21u en vrijdag zijn we rond half 5 door gegaan en de parade was nog steeds bezig! Op zaterdag ben ik rond 4u doorgegaan en ook toen was het feest nog lang niet gedaan maar er was best wat wind en gezien ik helemaal nat was, kreeg ik het koud :-) De meeste gaan nadien nog naar een afterparty. 

Mijn laatste uren in Paraguay... :-) Een land met vele mogelijkheden maar deze worden niet echt benut. Er is zoveel natuur maar deze is zo moeilijk bereikbaar en/of niet toegankelijk. Een gemiste kans! :-) Paraguay is op dit moment eerder een land voor reizigers die aan het strand of aan het zwembad van het mooie weer willen genieten en 's avonds wat op de dijk willen wandelen, voor toeristen dus ;-) óf voor échte backpackers die op hun eentje en met de tent alsnog de natuur intrekken :-)

Vandaag (zondag) ga ik terug naar Argentinië, via Posadas reis ik naar Corrientes, daar zal ik twee nachten blijven om daarna naar Salta door te reizen :-) Ik zie een beetje tegen de reis op omdat ik met een openbare bus de grens moet oversteken. Deze wachten niet als je de 'uit' en nadien de 'in' stempel moet halen dus het is iedere keer met twee rugzakken sleuren en op de volgende bus wachten, eens in Posadas neem ik een rechtstreekse bus. Ik vermoed er vanavond rond 21u te zijn.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Encarnación»

Encarnación (99)

23 Februari 2014 | Zuid-Amerika | Paraguay | Laatste Aanpassing 19 Februari 2014

  • Carnaval
  • Misión Jesuítica Jesús de Tavarangué
  • Encarnación - el cementerio
  • Carnaval

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking