Reisverhaal «Sightseeing @ Asunción»

Zuid-Amerika | Paraguay | 0 Reacties 12 Februari 2014 - Laatste Aanpassing 12 Februari 2014

Asunción, de hoofdstad van Paraguay, in één woord samengevat: heet! Het is mij dus goed gelukt om de regen in Bolivia te ontlopen :-) Hier is het dagelijks gemiddeld 44°, puffen (!) en eigenlijk iets te warm om er echt van te kunnen genieten! Er zijn bijna geen reizigers in Paraguay en het toerisme is bijna niet uitgebouwd, dat zorgde voor extra speurwerk. Ook in de hostel weten ze weinig te vertellen, ze weten nog net welke bus ik naar de terminal kan nemen maar ze hebben geen idee wat ik hier kan doen en/of hoe ik er geraak. Gelukkig is er internet en The Lonely Planet :-)

Zondag wilde ik vooral van de lange busrit bekomen maar een Spaans koppel dat ik al eerder in Bolivia ontmoette, wist mij te overtuigen om mee naar La Costanera, een artificieel strand te gaan. Om daar te geraken, wandel je door een arme wijk, boeiend maar triest om te zien! Wederom een enorm contrast tussen arm en rijk. Toch voelde de wijk erg veilig aan. La Costanera deed mij, omwille van de fietsenverhuur aan de Belgische kust, denken :-) 't Was er alleen veel warmer... . Op zich een toffe locatie maar na een kwartiertje hielden we het voor bekeken. Op het zand wandelen was een marteling en het water was zo warm dat het geen verkoeling bracht :-) Dan maar terrasjes doen!

Op maandag ging ik de stad wat verkennen en vond ik de toeristische dienst, zij hadden zelfs een plattegrond, ideaal! :-) Ik stelde wat vragen o.b.v. mijn zoektocht op het internet en in The Lonely Planet maar van de meeste plaatsen wisten zelfs zij weinig of niets te vertellen, op 't einde vroeg ze mij wat The Lonely Planet eigenlijk is :-) Och ja, ik was al blij met mijn plan! De rest van de dag wat geshopt, eindelijk nieuwe t-shirts, ook al wil dit zeggen dat ik andere dingen moet achterlaten... .

Dinsdag ging ik een dagje naar Aregua, een dorpje op zo'n 30km van Asunción en vooral bekend om de keramiek. Na een hobbelige en zeer warme busrit kwam ik na een dik uur aan :-) Ook daar was het wat zoeken maar het is zo klein dat ik er van zelf mijn weg vond :-) Iedereen verkoopt er zowat hetzelfde dus dat ik had al snel gezien. Dan maar een wandeling naar de kerk, daar was er onverwacht een mooi uitzicht over het meer! Wat huizen gekeken, daar lijken best rijke mensen te wonen. 's Middags lekker gaan uit eten én goed in't zak gezet :-) Mijn duurste maaltijd in de 5 maanden dat ik aan het reizen ben, de volle 14€!! Nadien een wandeling naar het strand, mooi en zo verzorgd! Daar wat rondgehangen en op een bank in de schaduw gezeten :-) Nadien moed verzameld en opnieuw de bus richting de hoofdstad genomen :-) Aan een shopping moest ik overstappen en ik ben er binnengegaan om af te koelen, dacht even te smelten :-)

Vandaag (woensdag) ben ik eerst mijn busticket in de terminal gaan kopen. Van daaruit dacht ik naar Jardin Botanico te gaan, na anderhalf (!) uur op een snikhete bus, kwam ik aan maar het voelde niet oké. Er hingen veel arme jongeren rond, die hadden mij natuurlijk al meteen gespot (al wil dat niet meteen iets negatiefs zeggen) en op de koop toe vroeg een oude man bezorgd of ik het park ging bezoeken... . Oké, dan maar naar een kerk in de buurt gewandeld en van daar terug de bus richting centrum! Nadien ben ik naar Barrio Loma San Jeronimo gewandeld, een arme buurt waar al de huizen in vrolijke kleuren geschilderd zijn. 't Was weer ff zoeken, meerdere malen de weg vragen maar 't was echt wel de moeite! 't Lijkt wat op een mini-favela maar ze hebben er iets mooi van weten te maken en bovendien zijn de mensen super vriendelijk. Ik voelde er mij helemaal thuis :-) Ik las dat je kan aankloppen en dat je kan vragen, om voor een kleine bijdrage, mee te eten. Zo gezegd, zo gedaan! Ik werd er super hartelijk ontvangen en er werd meteen een bord bijgezet. Een heerlijke, typische maaltijd voor 10000 Guarani en gratis een leuke babbel :-) Een aanrader!

Paraguay is warm en tropisch en de bevolking is dat ook! Ze zijn erg vriendelijk en steeds bereid om te helpen! Een verademing na Bolivia :-) De sfeer heeft veel weg van Argentinië en Brazilië, er is overal muziek en mensen maken snel een praatje. Ik voel mij hier dan ook goed thuis :-) Mannen kijken en zeggen wel eens iets maar vallen mij niet lastig zoals bv in Chili. Ben content dat ik toch een ommetje gemaakt heb :-)

Morgen reis ik verder naar Ciudad del Este, naar 't Oosten dus en normaal (let's hope!) een 6u met de bus. Ik zou er rond 17u moeten aankomen en geef een seintje als ik er ben.

Enkele weetjes:

* 1€ =  6248 Guarani

* 1/3 van de auto's rijdt gewoon zonder nummerplaten rond!

* Ik zag hier nog geen enkele straathond, vreemd!

* Als je met maestro geld uit de automaat wil halen, betaal je telkens 25000 Guarani, als je met mastercard wil betalen, betaal je 7% extra. Afzetters!

* Ik drink hier gemakkelijk 3 liter water per dag :-)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Asuncion»

Asunción (64)

12 Februari 2014 | Zuid-Amerika | Paraguay | Laatste Aanpassing 11 Februari 2014

  • Asunción
  • Loma San Jeronimo
  • Asunción - wandeling naar Loma San Jeronimo
  • Loma San Jeronimo

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking