Reisverhaal «Sightseeing @ Ciudad del Este»

Zuid-Amerika | Paraguay | 1 Reacties 15 Februari 2014 - Laatste Aanpassing 15 Februari 2014

Ciudad del Este, de derde grootste tax-free zone in de wereld en misschien wel de lelijkste stad die ik ooit zag :-) Gelukkig mét de mooiste hostel en als extra: een Teckel! :-) Zalig om weer even zo'n eigenzinnig beestje dichtbij te hebben! Ik hoopte van hier uit naar Laguna Blanca te kunnen gaan, in Asunción zeiden ze mij immers dat ik best naar hier kon komen... . Na lang zoeken wisten ze mij hier te vertellen dat ik best naar Asunción kon gaan om van daar uit Laguna Blanca te ontdekken... . In vogelvlucht is het dichter bij Ciudad del Este maar ze wisten in Asunción blijkbaar niet dat er van hier uit geen weg (meer) is, grr! Ik was dus lichtjes gefrustreerd! Maar goed, niets aan te doen :-)

Paraguay is geen backpackers gewoon, ze richten zich meer op rijke toeristen die enkel aan het zwembad willen liggen. Zo bood een reisagentschap mij een 2-daagse voor 200€ aan, een koopje volgens hen. Wanneer ik zei dat mijn budget all-in +/- 30€/dag is, wist ze niet goed wat ze hoorden of wat ze moesten zeggen :-) Jammer want ik denk dat er hier best wel mooie natuur te ontdekken is.

De stad is niet zo veilig, overal zie je arme, vaak verslaafde kinderen en volwassenen. Ze vragen telkens '1000 Guarani', eten aanvaarden ze niet. Ze zijn weken niet gewassen, hebben amper kleding aan, lopen vaak op blote voeten, ... . Schrijnend! Mensen wonen overal en nergens: op straat, aan het meer, onder een boom, ... en dat maakt dat ik nergens helemaal gerust heb rondgelopen. Het meer en het park lijken nog wel mooi maar om problemen te vermijden ben ik op een afstand gebleven.

Vrijdag heb ik de stad wat ontdekt, lelijk en wat een drukte! Natuurlijk verloren gelopen, in de prostitutiebuurt terechtgekomen terwijl ik de kathedraal aan 't zoeken was :-) De weg aan hen gevraagd maar zij konden mij daar niet mee helpen :-) Dan maar de weg aan een agent gevraagd, hij kon mij mét plan zelfs niet zeggen hoe ik moest wandelen... . Dan maar zelf gezocht maar de kathedraal heb ik niet gezien. Ik was al blij dat ik de weg naar de hostel terug vond en daar heb ik mij dan aan het zwembad gelegd, ook niet slecht :-)

Vandaag (zaterdag) ben ik in de voormiddag naar Los saltos del rio Monday geweest. Eerst zo ver mogelijk met de bus en wanneer ik te voet verder wilde wandelen, zeiden enkele mannen dat dit geen goed idee was. Ik moest door een arme wijk met veel drugverslaafden en dat leek hen niet zo veilig. Dan maar met de moto-taxi, best plezant :-) Op zich is de waterval mooi maar best wel prijzig voor wat het is en er zijn ook niet echt wandelpaden dus na een half uur had ik het er al gezien :-) Toch even bij de bewaking gecheckt of ik niet te voet terug kon wandelen, nee dus maar daar is er natuurlijk geen moto-taxi te zien dus ging de agente bij een betrouwbare buur vragen of hij mij niet even wilde brengen :-) Sympathieke mensen in Paraguay!

In de namiddag bracht ik een bezoekje aan de Zoológico, een dierenopvangcentrum. Op zich een mooi (en gratis) initiatief, zij hebben enkel dieren die in beslag zijn genomen en die niet meer kunnen worden uitgezet maar sommige dieren zitten best krap. In armere landen investeert men natuurlijk minder in dieren... .

In (openbare) bussen lijken ze hier ook niet te investeren, wat een rammelbakken! Die maken zo veel lawaai en schudden zo hard dat ik mij telkens afvraag wanneer de bus het gaat begeven :-) De chauffeur lijkt zich dat niet af te vragen want die racet er meestal op los.

Morgen voormiddag neem ik de bus naar Encarnación, een 5u zuidelijker en ik zal er een week blijven. Ik hoop er Parque Nacional San Rafael en Las Ruinas Jesuïticas te kunnen bezoeken maar ik ga er vooral naartoe om carnaval te vieren (laatste weekend februari). Zij vergelijken zich met Rio de Janeiro en het staat als 'highlight' in The Lonely Planet dus ik ben benieuwd!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Ciudad del Este»

Ciudad del Este (53)

15 Februari 2014 | Zuid-Amerika | Paraguay | Laatste Aanpassing 15 Februari 2014

  • Hostal Casa Alta
  • Ciudad del Este
  • Los saltos del rio Monday
  • Zoológico

 

Plaats een Reactie

tante rita hey meissie ik heb nog eens wat tijd gemaakt om je verhalen te lezen en fotokes te bekijken ,tussen haakjes ,ben een foto aant zoeken in jou archief om op doek te laten zetten en op te hangen in de slaapkamer.Amai niet simpel ,staan zoveel mooie op dat ik niet weet welke te kiezen.Het word er wel in elk geval 1 uit de natuur ,maar zal er nog is een nachtje over slapen. Aan je verhalen te lezen is het af en toe toch spannend en gevaarlijk onder weg, je weet natuurlijk niet op voorhand wie en wat je gaat tegenkomen op je reisweg maar eens je aankomt zal je dat al vlug merken denk ik . Voor de rest hier altijd hetzelfde ,wel ff spannend geweest met onze pa ,maar gaat nu de goede kant op ,hopelijk blijft dat nog een tijdje zo maar met ne mens van bijna 80 en hartproblemen weet je nooit he ,duimen maar. Heb van katrien ondertussen niks meer gehoord maar herman is er toch ook doorgesparteld,goed nieuws he. In de week is je mama ook nog hier geweest voor verf te halen om de plinten te schilderen in de slaapkamer en dat ging ze zelf doen zei ze en dan over 14dagen verwacht ze haar kleerkast en krijg ik men kledingrek terug .De keuken was nog altijd niet in orde ,moest nog wat aan veranderd en nog afwerking ,we moesten maar eens komen zien zei ze .Dan kan ik ook de badkamer eens afgewerkt zien want voor het moment is er hier met je mama ook heel weinig kontakt maar ja geen nieuws is goed nieuws zullen we dan maar denken he. Ik ga afsluiten want ik moet nog langs de winkel om wat te bikken te halen en tot de volgende he en zoals altijd wees voorzichtig he meissie dada xxx Geplaatst op 16 Februari 2014

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking