Reisverhaal «Arqueología @ Trujillo»

Zuid-Amerika | Peru | 0 Reacties 15 Juni 2014 - Laatste Aanpassing 15 Juni 2014

Na een vreselijk busrit (lees: geen oog toe gedaan in de Andes) kwam ik om 4u ’s morgens, mét wallen, in de busterminal aan. Daar heb ik dan een 3u zitten rondkijken tot ik om 7u eindelijk naar de hostel kon gaan. Ik zat daar op zich nog wel op mijn gemak maar ik moest natuurlijk op mijn twee rugzakken letten terwijl ik het liefst mijn ogen gewoon dicht deed :-) In hostel Munay Wasi werd ik gelukkig met een ontbijt opgewacht :-) en in de voormiddag heb ik er wat rondgehangen. In de namiddag verkende ik Trujillo, een mooie en vooral erg kleurrijke stad. ’s Avonds was mijn kaarske al gauw uit en dook ik vroeg mijn bed in :-)

Zaterdag deed ik samen met een Amerikaans meisje een tour naar de highlights van Trujillo: ‘Huacas del Sol y la Luna’, ‘Chan Chan’ en ‘Huanchaco’.

Huacas del Sol y la Luna zijn archeologische sites van de Moches, de voorgangers van de Inca’s. Enkel de tempel van de maan, het religieuze centrum, is voorlopig opengesteld voor bezoekers, de tempel van de zon, het administratieve centrum, wordt nog onderzocht. Op zich mooi maar niet wauw, ik vermoed dat ik echt te veel gewoon ben… . Het is niet zo heel erg goed bewaard, de Spanjaarden hebben het grotendeels vernield en er zijn delen, ter bescherming, met een hal overkoepeld waardoor het minder ‘echt’ lijkt. Maar het is alsnog een bezoek waard hoor!

Chan Chan (UNESCO, bedreigd erfgoed) is een groot gebied, het voormalig rijk van de Chimú. De stad wordt gekarakteriseerd door de overblijfselen van negen grote lemen paleizen. Ieder paleis werd gebouwd voor één heerser en bevatte een ceremonieel gedeelte, een leefgedeelte en een begraafplaats. Met het sterven van de heerser werden zijn 90 vrouwen samen met hem begraven en veranderde een paleis dus in een mausoleum. Van de negen paleizen is maar één paleis goed bewaard gebleven. De bouwwerken van de gewone bevolking zijn nagenoeg verloren gegaan. Jammer!

Huanchaco is een bekende surfspot maar ik heb er geen knappe surfers gespot :-) en vissers vissen er in van die typische bootjes. Voor de rest niet veel bijzonders maar het was ook maar een kort bezoekje :-)

Zondag ging ik naar ‘El show del Caballo Peruano de Paso y Mariñera Norteña’, een voorstelling met paarden en dans. Niet erg bijzonder maar de locatie was wel erg mooi, alleen jammer dat het vol met rijke Peruanen zat :-) Het was trouwens vandaag vaderdag in Peru en dat wordt hier uitgebreid gevierd. Wanneer ik op het einde van de voorstelling voorbij het restaurant liep, zag & rook ik pannenkoeken! Dat is zoooo lang geleden dat ik dat nog at en ik had er dan ook meteen zin in maar ik wilde niet in mijn eentje tussen al die vierende families gaan zitten. Dus zocht ik in het centrum een rustig theehuisje uit en at ik, voor de papa, een pannenkoek met alles erop en eraan, inclusief buikpijn nadien :-) Ik miste enkel een 'boefmaatje'!

Vanavond om 23u55 neem ik de bus naar Guayaquil, Ecuador! Ik hoop, na een vlotte grensovergang, daar rond 20u aan te komen :-) Mijn eerste & belangrijkste doel in Ecuador: een last minute voor Galapagos op de kop tikken. Een vlucht heb ik inmiddels al maar nog geen cruise :-) Tot later!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Trujillo»

Trujillo (83)

15 Juni 2014 | Zuid-Amerika | Peru | Laatste Aanpassing 13 Juni 2014

  • Huanchaco
  • Huanca de la Luna
  • Hostal Munay Wasi
  • Chan Chan

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking