Reisverhaal «Cordillera Blanca @ Huaraz»

Zuid-Amerika | Peru | 0 Reacties 12 Juni 2014 - Laatste Aanpassing 13 Juni 2014

Na een vlotte busrit vanuit Lima, was ik een goede 8u later in Huaraz. Een korte taxirit later was ik in Albergue Chupur, een gezellige en rustige hostel! Voor mij geen party-hostels meer, daar ben ik of te oud voor of te lang voor aan't reizen :-)

Huaraz is een uitvalsbasis voor 'hikes' in Cordillera Blanca. Gezien ik met mijn knie geen meerdaagse trekkings kan doen, besloot ik dagtrips te doen. Maandag bezocht ik Parque Nacional Huascaran en laguna Llanganucu. Onderweg stopten we in enkele dorpen om uiteindelijk de laguna te bereiken. Mooi, wat een groen water, bijzonder! Ik deed er een kort boottochtje en een wandeling, niet meteen een goed idee want dat mocht ik de volgende dag bekopen :-) Voor de rest had ik het niet zo met de seksistische gids.

Eens terug in de hostel trof ik mijn twee kamergenoten in zak & as aan. Zij deden de trek naar Laguna 69 en in het begin van de tocht werd een man (32 jaar) onwel, hij wilde wat rusten maar de gids wilde verder wandelen, de andere wandelaars wilden de man helpen maar konden blijkbaar ook niet achterblijven. De man legt zich neer en terwijl een volgende groep denkt dat hij slaapt, is hij overleden... . Mijn kamergenoten voelen zich zo schuldig... . Normaal zouden zij vanaf dinsdag een meerdaagse trek doen maar ze zijn de volgende drie dagen niet uit de hostel geweest.

Ik deed dinsdag een nieuwe trip, deze keer naar Gletsjer Pastoruri, eveneens in Parque Nacional Huascaran. Spannend want ik zou voor het eerst terug over de 5000m gaan maar er werd gezegd dat er paarden zouden zijn dus als mijn knie het niet hield, kon ik zo alsnog naar boven. Onderweg stopten we meermaals bij uitzichtpunten, wauw! :-) In de bus leerde ik een kerel van Panama kennen en eens aangekomen, beslisten we samen naar boven te wandelen. Traag maar zeker en uiteindelijk arriveerden we. Mijn conditie was duidelijk een stuk beter en ik geraakte dan ook, mede door het tempo, probleemloos boven (als ik mijn knie buiten beschouwing laat). Ik had voor 't eerst geen ademhalingsproblemen, ik ben dus goed geacclimatiseerd :-) De gletsjer is natuurlijk niet zo indrukwekkend als Perito Moreno maar de moeite waard! Zeker toen het zonneke er ineens doorkwam, daar kan er maar ene voor gezorgd hebben ;-)

Tijdens de afdaling hoorden we ineens een dof geluid. Wanneer we omkijken, zien we dat een oudere dame gevallen was, recht op haar gezicht, flauw gevallen... . Iedereen wist wat er de dag voordien gebeurd was en we deden, met een bang hart, een spurtje. Ondertussen roepen enkelen als gek op de gids maar die wandelt rustig verder. Gelukkig kwam de dame vrij snel terug bij positieven maar wandelen zat er niet meer in. De gids passeert ons en wanneer we willen uitleggen wat er aan de hand is, zegt hij: 'Ik heb haar voordien gezegd dat ze te oud is om deze wandeling te doen dus nu bekijkt ze het maar'. Daar stonden we dan met haar in onze nek... en om de trip te kopen was ze dan blijkbaar niet te oud. Dan is er iemand van de groep naar onder gelopen, heeft een paard gezocht en daar hebben we haar dan opgezet. Ik was er niet gerust in maar gelukkig is het goed afgelopen. Wel weer een tweede negatieve ervaring met een gids hier. Mijn zin was dus even over en ik besloot woensdag een rustdag in te lassen.

Ik gebruikte mijn vrije dagje om wat route uit te zetten. Ik ontdek dat er maar 3x per week een bus van Peru naar Ecuador rijdt en daar begonnen de troubles :-) Puzzelen om toch nog alles te zien wat ik wil zien, een busticket verzetten, een hostel zoeken, een busticket naar Ecuador zoeken, daar een hostel zoeken, een vlucht naar Galapagos trachten te bemachtigen, ... . De dag was zo om :-)

Uiteindelijk heb ik op donderdag ook niets meer gedaan omdat de trip die ik wilde doen, pas om 20u naar Huaraz terugkeert en de bus is om 21u, dat leek mij allemaal iets te krap. Verder heb ik het wel gehad met de gidsen hier :-)

Het is een nieuwe ervaring om met 'tijdsdruk' te reizen. Ik word half augustus in Noord Colombia verwacht, ik zal dus moeten gaan plannen of zal nog vaak troubles tegenkomen :-)

Vanavond neem ik de bus naar Trujillo, zo'n 7u noordelijker en mijn laatste halte in Peru. Ik zal daar rond 4u vannacht aankomen maar ik mag pas om 7u 's morgens naar de hostel. Ik zal dus vermoedelijk zo'n 3u in de busterminal zitten rond kijken... . Ook een nieuwe ervaring ;-)

Reizen, je leert er veel door!! :-)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Huaraz»

Huaraz (93)

12 Juni 2014 | Zuid-Amerika | Peru | Laatste Aanpassing 12 Juni 2014

  • dagtour 2 - Glaciar Pastoruri
  • dagtour 1 - NP Huascaran - laguna llanganucu
  • dagtour 1 - NP Huascaran - laguna llanganucu
  • dagtour 2 - onderweg

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking