Reisverhaal «Islas Ballestas @ Paracas»

Zuid-Amerika | Peru | 0 Reacties 21 Mei 2014 - Laatste Aanpassing 20 Mei 2014

Paracas... aan de kust van Perú! :-) én in hostel Kokopelli aan het strand en met een zwembad, wat wil een reiziger nog meer! :-) Het is er lekker warm en de zon had een extra verrassing voor mij in petto: een zonneklop! Altijd leuk meegenomen... :-(

Ik bleef hier langer 'hangen' om wat vakantie te houden, zeker ook nodig tijdens zo'n lange reis! Het merendeel van de tijd bracht ik al genietend aan het strand, aan het zwembad of op een terrasje door :-) Zaterdag bezocht ik 'Islas Ballestas', ook mini-Galapagos genoemd. Mijn verwachtingen waren dus hoog en natuurlijk volgde er een kleine teleurstelling :-) Ik heb zeeleeuwen, pinguïns en vogels gezien maar dacht onder andere ook dolfijnen te zien en aan land te kunnen gaan maar dat was niet het geval. Ach ja, je krijgt wat je betaald en dit is wildlife natuurlijk :-) Nadien bezocht ik 'Reserva Nacional Paracas', een mooi natuurreservaat in de woestijn met mooie (rode) stranden. Het was zaterdag wat bewolkt dus de foto's zijn niet zo stralend als anders maar 't was zeker de moeite waard :-)

Over Galapagos gesproken! Ik zou er dolgraag met mijn verjaardag een weekje naartoe gaan MAAR dit is super duur, low budget zal deze week mij een 1000 à 1500€ kosten. Dit is normaal mijn budget voor 4 à 6 weken reizen... . Daar enkele mensen mij vroegen op welke manier ze mij een verjaardagscadeautje kunnen bezorgen, lijkt het mij leuk dat degene die willen, mij een financieel steuntje in de rug geven en mij helpen Galapagos waar te maken :-) In ruil: vele foto's en veel dankbaarheid! :-)

Morgen reis ik verder naar Lima. Ik spring rond 14u op de Peruhop en een goede 4u later zou ik in Lima moeten zijn. Benieuwd wat de hoofdstad mij te bieden heeft!

Enkele weetjes:

* Het is zo goed als onmogelijk om in Bolivia of Perú douchegel te vinden, gevolg: ik was mij al een hele tijd met handzeep... :-) een ander alternatief is een ouderwets stuk zeep.

* Ondertussen ben ik het leven in een dorm zo gewoon dat ik bijna door alles heen slaap, zalig!

* Perú is een duur land in vergelijking met Bolivia. De prijzen zijn vergelijkbaar met Argentinië en soms zelfs met Chili!

* Je betaalt hier in soles, 1€ is gelijk aan 3,85 soles. 

* Voor een pintje betaal je al gauw 6 of 7 soles, voor een fles bier van 620ml 10 soles!

* Je gaat hier uit eten (enkel hoofdgerecht) voor +/- 25 à 30 soles en dit is een simpel gerecht (pasta of salade). Voor vis betaal je makkelijk 40 à 45 soles.

* Peruanen zijn een vriendelijk en meestal niet-opdringerig volk

* Ze zijn groter dan Bolivianen maar nog steeds niet echt groot. Ik zag bv nog geen vrouw, die zonder hakken, groter is dan mij :-)

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Paracas»

Paracas (73)

21 Mei 2014 | Zuid-Amerika | Peru | Laatste Aanpassing 18 Mei 2014

  • Islas Ballestas
  • Islas Ballestas
  • Paracas
  • Islas Ballestas

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking