Reisverhaal «La selva @ Puerto Maldonado»

Zuid-Amerika | Peru | 0 Reacties 04 Mei 2014 - Laatste Aanpassing 06 Mei 2014

Na een busrit van zo'n 13u, waarvan 2u onderhandelen met de stakers om door te mogen rijden, arriveerden we in Puerto Maldonado. Het eerste wat opviel: wat een warmte! Puffen geblazen! :-) Na de registratie wandelden we naar de 'haven' en sprongen we op de boot richting jungle! :-) Na een uurtje varen arriveerden we in de lodge, wat een luwe in vergelijking met andere lodges :-) en we werden meteen door een aap en papegaai begroet :-)

Na een lekkere lunch stapten we opnieuw in de boot, deze keer richting Isla de los monos, het apeneiland! We hoorden veel apen maar zagen er maar enkele voorbij zwieren maar dat is wildlife natuurlijk :-) 's Avonds gingen we op zoek naar kaaimannen en zagen we verschillende soorten de revue passeren, geluk! We bekeken eentje van naderbij en hielden het voor bekeken, de muggen waren net iets te actief :-) Na het avondeten dook ik mijn bed in, wetende dat de wekker om 4u zou afgaan... :-)

De tweede dag stonden we voor dag & dauw op om richting Lago Sandoval - Parque Nacional Tambopata te gaan :-) Een stuk varen, een stuk door de modder ploeteren terwijl de aapjes ons bekeken & leken uit te lachen :-) en weer een stuk varen :-) We zagen verschillende soorten vogels, kaaimannen, vleermuizen, ... én én én reuze-otters :-) Ik zag hen nog nooit eerder in 't wild en was dus content, mijn jungletripje was geslaagd! We hadden dan ook nog het geluk om hen een klein half uur te kunnen observeren terwijl ze er lustig op los visten en smakelijk aten :-) 

's Avonds gingen we in de jungle op zoek naar insecten :-) We zagen verschillende tarantula's, sommige al etende, anderen met 'baby's' maar ook kikkers, sprinkhanen en een reuze caracole, zag ik ook nog nooit eerder in de vrije natuur :-)

De derde dag stond in het thema van 'avontuur'. Voor dag & dauw gingen we vissen, niks voor mij en zoals verwacht, zonder succes :-) Nadien gingen we kajakken, daar stond ik ook al niet voor te springen gezien er ook kaaimannen in datzelfde water rondhangen :-) Maar uiteindelijk was het wel leuk en kwam ik samen met Gabi aan, na de mannen en als enigen van de meiden :-) De rest liet zich door de boot terugslepen :-) Na de lunch stond er canopy & zipline op het programma. Sinds het overlijden van onze papa ben ik niet meer zo scheutig op grote hoogten maar ik verzamelde mijn moed en deed mee. Er is een filmpje van de zipline, de schrik staat op mijn gezicht te lezen maar zonder gillen geraakte ik aan het tweede platform en de volgende 'rit' ging al een stuk vlotter :-) De canopy was vooral leuk omwille van de mooie uitzichten.

's Avonds trokken we voor 't laatst door de jungle, zelfs als we geen beesten tegenkomen en 'gewoon' planten bekijken, geniet ik er nog van! Ik ben echt graag in de jungle :-) Zelfs ondanks de muggen, al kwam ik er deze keer met een beet of 50 vanaf en de warmte/hoge luchtvochtigheid. Ik heb wel de indruk dat mijn fototoestel er last van had want ik kreeg niet alle foto's scherpgesteld.

De vierde en laatste dag keerden we terug naar de bewoonde wereld, Puerto Maldonado. Ik zou aldaar normaal om 15u de bus nemen maar de chauffeur schatte de protesten als te gevaarlijk in en wilde niet vertrekken... . Dan maar wat rondgeslenterd, naar de pedicure geweest, een ijsje gegeten, ... . Een nieuwe poging om 21u, deze chauffeur wilde wel vertrekken maar we zijn zo 'n goede 6u tegengehouden. Deze keer was het iets minder vredelievend, de stakers waren dronken en het was te gevaarlijk om uit de bus te gaan, dan maar bakken & braden in de bus en vooral geen oog toe doen. Om een uur of 7 in de ochtend mochten we verder rijden, lang leve de airco! Een 17u later of om 15u in de namiddag arriveerden we in Cusco.

Gisteren en vandaag waren rustdagjes. Vanavond reis ik verder richting Arequipa. Ik neem om 19u de bus en hoop rond 6u 's morgens te arriveren.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Puerto Maldonado»

Puerto Maldonado (119)

04 Mei 2014 | Zuid-Amerika | Peru | Laatste Aanpassing 05 Mei 2014

  • Dag 3: avontuur - vissen
  • Dag 3: avontuur - canopy & zipline
  • Dag 2: Lago Sandoval (Parque Nacional Tambopata)
  • Eco lodge

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking