Reisverhaal «Sightseeing @ Lima»

Zuid-Amerika | Peru | 0 Reacties 25 Mei 2014 - Laatste Aanpassing 25 Mei 2014

Onderweg van Paracas naar Lima stopten we in Hacienda San Jose. Gezien ik mij echt nog slecht voelde, wilde ik eerst niet aan de rondleiding deelnemen maar de gids wist mij te overtuigen en gelukkig maar :-) Op het eerste zicht is het gewoon een grote, mooie woonst. Niettegenstaande dat deze rijke familie 30km ondergrondse tunnels liet graven om zo geen taks voor slaven te hoeven betalen... . Op deze manier vervoerden ze de slaven van de zee naar het dorp. Onderweg waren er 'kamers' voorzien om dode lichamen te dumpen, schrijnend en erg indrukwekkend om door deze gangen te wandelen/kruipen! Naast deze gangen waren er eveneens strafkamers voorzien en een waterput die als (dodelijke) straf diende. In 1854 werd de slavernij in Peru afgeschaft, toch behield deze familie hun slaven nog 25 jaar. Wanneer de slaven dit ontdekten, hebben ze de drie eigenaars doodgemarteld. Interessant weetje: je kan deze locatie, die ook een kerk bezit, huren voor (trouw)feesten.

Rond 21u arriveerden we in Lima, ik was nog nooit zo blij om ergens aan te komen! Ik dook bijna meteen mijn bed om wederom een onrustige nacht tegemoet te gaan. Gezien ik de derde dag nog steeds niet beter was, besloot ik antibiotica te nemen. Na drie dagen overleven op water, voelde ik mij de vierde dag slap maar eindelijk wat beter

Donderdag deed ik de 'Free Walking Tour', een opgave maar de moeite! Vooral de wissel van de wacht aan het residentiële paleis is wel eens leuk om mee te maken. Verder slaagde ik er in om midden van Plaza de Armas te gillen: op een bepaald moment komt er iemand snel op mij afgelopen en springt rond mijn nek... . Blijkt dat een kerel te zijn die ik in Aguas Calientes ontmoet heb, schrikken! :-) 's Avonds ging ik samen met Becky, een meisje dat ik Huacachina ontmoette, naar Parque de la Reserva, een park vol fonteinen en met een licht- en muziekshow. 

Vrijdag hink ik wat in de wijk Miraflores rond, hier en daar een winkel binnen gesprongen, een terrasje gedaan, in het park wat mensen zitten kijken, ... . Een rustig dagje! :-)

Op zaterdag was het me-time: pedicure! Zalig :-) Nadien ging ik uit eten met Mirko, een kerel die ik Puerto Maldonado leerde kennen terwijl hij met zijn moeder aan het reizen was. Ik had eerder al door dat hij wel centen had maar toen ik door een dikke BMW werd opgehaald en 'gratis' in een chique restaurant at, toen wist ik het wel zeker :-) Altijd leuk om als 'arme' backpacker zo'n vrijgevige mensen tegen te komen :-) Klein minpuntje: 5 kids bij 4 verschillende vrouwen :-) Laten we dus maar vrienden blijven ;-)

Vandaag (zondag) ging ik nog eens naar de wissel van de wacht kijken en hing ik wat in het historische centrum rond. Daar is altijd wel iets te zien, iets te beleven :-)

Lima heeft een luchtvochtigheidsgraad van 95 à 100%, zeker in de winter, dat maakt dat je 's avonds het gevoel hebt dat het 'zevert' en natuurlijk dat niets droogt... ..

Na een acht en halve maand reizen ben ik een beetje 'reis-moe', het is tijd voor een pauze :-) Over een kleine veertien dagen ben ik weer op de kaart!

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Lima»

Lima (64)

25 Mei 2014 | Zuid-Amerika | Peru | Laatste Aanpassing 22 Mei 2014

  • Parque de la Reserva
  • Barranco
  • Lima - een gewone zondag
  • Parque de la Reserva

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking