Reisverhaal «Am Ende gewinnen ....»

La Dolce Toscana | Zwitserland | 0 Reacties 26 Juli 2014 - Laatste Aanpassing 26 Juli 2014

Wij zijn nog altijd niet bekomen van de wedstrijd België - Duitsland gisterenavond.  De eerste 2 sets speelden zij favoriet Duitsland van het kastje naar de muur. Met secure verdediging en krachtig aanvalsspel deden de Tigers de Duitsers wanhopen.

In set 3 en 4 deden de scheidsrechters ook van zich horen en kenden enkele dubieuze punten toe aan de Duitsers zodat zij met een lichte voorsprong beide sets grepen.

2-2 en een alles of niets 5e set. Niet voor hardlijders deze match. Beide supportersclannen maakten een herrie van jewelste (het suist nog in onze oren). Bij een 10-10 stand moest Laure licht geblesseerd aan de voet (zonder grote erg) gekwetst van het veld, de 2e scheids oordeelde een rotatiefout en het spel zat op de wagen. De Duitsers konden zo relatief gemakkelijk naar 13-10 doorstomen en de 5e set binnenrijven.

De scheids kregen het te verduren. Het was zelfs zo erg dat de Duitse supporters zich schaamden dat zij hierdoor gewonnen hebben. Ook de organisatie zei dat ze dit nog nooit gezien hebben. Voor wie nog op vakantie vertrekt : de scheids kwam uit Frankrijk en de 2e was een Portugees...

De traantjes vloeiden maar na een halfuurtje drong het door welke prestatie ze geleverd hadden en hadden ze er al hoop op Nederland voor het brons te kloppen.

Ondertussen gaat ook onze vakantie verder. Zwitserland zal nooit ons favoriete vakantieland worden maar kon ons toch wel bekoren. Gisteren naar de (Duitse) Bodensee geweest. Konstanz viel reuzemee, ook door het lekkere weertje (26 graden). Vandaag stonden wij opnieuw op met regen. We besloten om eens naar Zurich te rijden (kleine 50 km ver) maar we waren al snel terug : veel regen, dure stad en weinig bezienswaardigheden. Zurich heeft zo een beetje het uitzicht van Parijs, grote gebouwen, rivier door de stad, kleine pleintjes maar wij verkiezen toch 200% voor Parijs...

Toen we opnieuw in Duitsland waren, bleek hoe duur Zwitserland wel is. Onze huisvrouw vertelde dat iedereen hier "moet" 3000 eur netto verdienen. Dan weet je het wel. Een sms'je kost hier 70 cent, een pint bier 4 EUR en een steak algauw 25 EUR, zonder iets extra en het geld voor Dominieks Cartier uurwerk had ik zelf niet op mijn bankrekening staan.

Wij mogen Laure morgen om 9u00 gaan ophalen aan het hotel om door te trekken naar San Gimignano. Dan pas kan onze vakantie pas echt beginnen. Zwitserland was leuk maar geef ons toch maar het zonnige zuiden. Hopelijk is er niet te veel file in de Gotthardtunnel, dan zijn wij rond 16u00-17u00 in ons verblijf in San Gimignano.

Tot morgenavond... en straks nog eenmaal supporteren om Oranje te kloppen.

Dank aan allen die berichtjes stuurden en de wedstrijd volgen. Het is leuk te horen dat velen de nationale avonturen van Laure volgen.

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Schaffhausen»

Zwitserland 2014 (8)

22 Juli 2014 | La Dolce Toscana | Zwitserland | Laatste Aanpassing 04 Augustus 2014

  • DSC 0399
  • DSC 0223
  • DSC 0385
  • DSC 0005

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking