Reisverhaal «Schaffhausen am Rhein»

La Dolce Toscana | Zwitserland | 1 Reacties 22 Juli 2014 - Laatste Aanpassing 22 Juli 2014

Het Zwitsers ontbijt dat onze gastvrouw en gastheer op de tafel zetten smaakte enorm. We krijgen hier echt alles wat we ook maar willen. De eitjes zijn zelfs geschilderd in de Zwitserse kleuren. We palmen een deel van het huis van de eigenaars in. Het ontbijt wordt geserveerd in de veranda en de regen die op het ramen klettert : Het heeft iets.

We kregen van Michael, onze huisbaas een stadsplan en 3 paraplu's mee om Schaffhausen te verkennen. Schaffhausen heeft naast een hooggelegen kasteel, omringd door wijngaarden ook een gezellige oude binnenstad met verkeersvrije straten en leuke café'tjes. Wat opvalt is dat elk restaurant een pizzeria is. Daar maalt onze jongste echter niet om. Ook vanavond ontdekten wij een lekker restaurant. Gelukkig is de kaart hier erg uitgebreid en kan er ook vis of vlees gekozen worden.

Vanmiddag speelde Laure in de BBC-Arena haar eerste volleyinterland ooit. In het 8-landentornooi, dat ieder jaar in een ander land plaatsvindt nemen naast België ook Nederland, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Italië, Spanje en Portugal deel. Net die 3 laatste landen zijn de eerste tegenstanders van Laure en Young Yellow Tigers. Net die 3 landen zijn ook Laure's favoriete vakantiebestemmingen... Eerste tegenstander was dus Portugal met een energieke coach die soms erg wild tekeer ging. Belgium speelde bijna foutloos en kon relatief gemakkelijk de wedstrijd winnen met 3-0. Laure speelde de ganse wedstrijd. Morgen is Italië de volgende opponent, medeleider in de groep na winst met 3-1 tegen Spanje. Wij horen dat sommigen de wedstrijden via livestream konden volgen (al dan niet haperend), anderen dan weer niet. Weet ook niet wat het probleem zou kunnen zijn.

Tegen de avond toe werd het hier al wat warmer en na ons avondmaal begonnen wij aan een wandeling langs de Rijn. DIe duurde welgeteld 7 minuten want dan begon het opnieuw water te gieten.... Dan maar terug naar ons huisje waar de huisbaas beloofde dat het morgen zou beter zijn. "Het regent nooit 7 dagen aan een stuk in Zwitserland" zei hij. Maar we zijn hier maar 6 dagen .... !

Morgenochtend staat een bezoek gepland aan de Rheinfall in Neuhausen...

Bis Morgen

 

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Schaffhausen»

Zwitserland 2014 (8)

22 Juli 2014 | La Dolce Toscana | Zwitserland | Laatste Aanpassing 04 Augustus 2014

  • DSC 0385
  • DSC 0223
  • DSC 0164
  • DSC 0399

 

Plaats een Reactie

Raf en Jeannine Flament-Vinquier Hallo vakantiegangers, Jullie eerste verslagen gretig gelezen. Foto ontbijt: hm, lekker. Gisteren gezocht naar de rechtstreekse beelden van de match van laure. Eerst niet gevonden op de doorgemailde site maar surfend via Belgian Young Yellow Tigers een adres gevonden waar ik de match volgde. Eerst dacht ik dat de roodjes België waren en zag hen punt na punt verliezen. Oeioei. Tot ik via het resultatenrooster op de doorgemailde site het verloop van de wedstrijd kon volgen en vaststelde dat ze de eerste set wonnen. Dus bij de tweede set goed gekeken, want zo duidelijk was het allemaal niet, krakkemikkig beeld, stilstaand, geen geluid of in de verte. Dan zagen we laure. Dit was een goed begin van het tornoooi. Elise keek ook mee maar had meer belangstelling voor mijn klavier dan voor de beelden. Het adres waar ik de match op volgde: www.ustream.tv/channel/acht-nationen-tunier-volleyball-damen PS: Hier warm tot zeer warm en GEEN REGEN Groetjes Opa en oma Geplaatst op 23 Juli 2014

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking