Reisverhaal «Bali - Lovina and Amed»

Onze Indonesië Reis | Indonesië | 0 Reacties 04 Juli 2018 - Laatste Aanpassing 08 Juli 2018

4 juli 2018

Taxi komt ons ophalen, mooi op tijd. Nog geen 10 min onderweg en de chauffeur meldt ons nadat hij telefoon krijgt : ‘there’s the urgent in the house’ - somebody else will drive you.  10 mins wachten en zowaar zijn broer komt opdagen om ons te voeren . Hij voert ons in een drietal uur van Ubud naar Lovina. We passeren langs het meer van Batur. Het is hier merkelijk frisser, de motorbestuurders hebben hun dikke kleren aan. Nog steeds zo n 20 graden.  

In Lovina aangekomen, zoeken we het huis dat we via airbnb de dag ervoor hadden geboekt. Helaas bleek de boeking niet volledig juist verlopen te zijn, Benoit kon zijn mail niet lezen dus stonden we daar voor aap.  Geen nood, we nemen een bemo naar Lovina centrum, en gaan op zoek naar een slaapplaats terwijl we ondertussen lunchen.  Mooi hotel met zwembad, tot groot genoegen van de kinderen.

Het wordt een namiddag luilekker - zwemmen in zee, genieten op t strand. We worden constant aangesproken door mensen die spulletjes verkopen. We laten ons verleiden om bananen te kopen, de dame verwittigt ons wel dat er een ‘Sick banana’ tussen zit -  we hebben de sickness niet gevonden en ook niet geproefd...

Prachtige zonsondergang en lekker seafood gegeten.

5 juli 2018

Mini stranwandeling, beetje zwemmen, mini wandeling en zoektocht naar badpak voor Rosa. We dorden uitgenodigd voor een dansvoorstelling van kinderen s avonds. Best wel grappig en de vrolijkheid die van die kinderen afdruipt, valt niet te beschrijven.  Heerlijk Thais gaan eten.

6 juli 2018

We vertrekken terug met taxi naar Amed. Opnieuw een 3tal uur rijden .Onderweg worden we opgehouden door een ceremonie, een horde mensen lopen in een stoet over de grote weg richting begraafplaats. Geen auto die gedurende een 15 tal minuten nog kan passeren.

Amed ligt aan de oostkust en is gekend voor t snorkelen. De koraalriffen komen tot aan het strand, dus je hoeft geen boot te nemen. We vinden de heerlijke Warung (eetplaats) Enak, waar we de volgende drie dagen steeds teruggaan en vanalles uitproberen.  Deze keer willen we graag logeren op het strand, dus beste manier is t strand aflopen en checken wat er ok is en vrij is.  Na 10 mins vinden we ons stekje- net op de plaats waar vissers met hun spinachtige sloepen aan- en afmeren. Zalig verblijf, zoals overal super vriendelijke staff. Het kan niet snel genoeg gaan: met de snorkels in de hand, stappen we even verder op het strand van Jemeluk op zoek naar de juiste snorkelplaats. Het snorkelen is zalig, we zien mooie vissen, een goed begin voor verder snorkelavontuur. Bovendien nestelen we ons in de strandbar ‘Baracuda’ - dit is en stukje paradijs: schommels in het water, zonsondergangen achter de vulkaan, prachtig licht, live bandje, zitzakken, goed gezelschap - kortom alles klopt!! Heerlijk genieten.

7 juli 2018

We besluiten scooters te huren om de mooie kustlijn verder af te rijden en onderweg hier en daar te snorkelen. Uiteindelijk blijkt niets te tippen aan de eerste snorkelplaats. De rit langs de kustlijn is zeer de moeite!

8 juli 2018

Tijd voor actie! Vol goede moed en een rugzak vol proviand, trekken we de bergen in. We vertrekken om 8.30u en wat een tocht van 4 u zou moeten worden, wordt uiteindelijk en wandeling van een uurtje. Het is bloedheet, geen wind in die bergen en ook niet bijster mooi. We wijzigen het plan en beslissen naar Titraganga te gaan (dank voor de tip Nonkel Jan!). Mooie watertempel en in de nabijheid ook Pura Lembuyan bezocht. Mooie uitstap, afsluiten in de strandbar met een laatste zicht op de vulkaan. Morgen vertrek naar Gili, want het snorkelen bevalt ons echt! Bye bye Bali, selemat datang Lombok.

 

 

 

 

Fotoalbums van Indonesië

Indonesia trip (155)

15 Juni 2018 | Onze Indonesië Reis | Indonesië | Laatste Aanpassing 15 Juni 2018

  • 8B911B0A-4865-42A3-950B-5263C64068EB
  • Komodo
  • 9462E4E6-F284-43FA-BFAA-3C69A97F1CF6
  • E4BE7CD8-6DD6-44FC-B4DD-CEB0F63C7919

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking