Reisverhaal «Malaysia - Kuching Sarawak»

Onze Indonesië Reis | Maleisië | 0 Reacties 29 Augustus 2018 - Laatste Aanpassing 01 September 2018

25 -29 augustus 2018: Kuching Malaysia

Op zaterdzg komen we aan in Kuching. Onze hosts staan ons op te wachten aan de luchthaven. We logeren in een zeer sjieke wijk waar de rijke Chinezen wonen. We logeren in een huis apart en onze hosts juist ernaast. Heel sympthieke en gastvrije mensen zijn het!  We verkennen Kuching een beetje, het is een gezellig stadje, niet groot en alles aan een gezapig tempo. S avonds ontdekken we een food court op het dak van een parkeergarage, gespecialiseerd in seafood.  Heerlijk!  Op zondag doen we het ook rustig aan, en blijkbaar heeft onze gastheer ook een appartement in een condo met zwembad. Hij brengt er ons heen op zondagnamiddag, leuke afkoeling! Hij laat ons ineens ook zijn modern appartement zien en vertelt ons een beetje zijn levensverhaal en hoe hij zich rijk geboerd heeft.... daarna neemt hij ons mee uit eten naar een chinese food court, toffe vent.

Op maandag gaan we naar Bako National Park, we zijn reeds vroeg uit de veren en tegen 9.30u zijn we in het park.  We maken een wandeling van ongeveer een 4 tal uren en zien onderweg in de verte de neusapen. Het zwoele van het regenwoud is heel goed voelbaar hier, we zweten liters uit en ons 8l water die we hadden meegebracht geraakt zonder moeite op.

We bekijken ook snel of we een andere vlucht naar Singapore kunnen boeken, omdat we daar anders maar rond middernacht toekomen op donderdag en we op vrijdag op middernacht naar Belgiē vertrekken, wat ons iets te weinig tijd in Singapore laat. We boeken een vlucht op woensdagochtend, zodat we 2,5 dag in Sg zullen vertoeven.

Dinsdag proberen we oerang utangs te spotten in het Semenghoh reservaat. Er zijn nog 25 apen die daar in het semi wild leven, maar die gevoed worden door bewakers. Het zijn allemaal beesten die gered zijn en daar nu verder leven en de soort in stand houden. Het is helemaal niet zeker dat je dieren te zien krijgt, als ze voldoende gegeten hebben in de natuur, komen ze niet te voorschijn. We hebben geluk: bij aankomst spotten we meteen 2 exemplaren die een showtje blijken op te voeren als ze hun eten komen ophalen. We zien in totaal een 7 tal oerang utangs, waarvan 2 vrouwtjes met babys en een heel indrukwekkend en reusachtig groot mannelijk exemplaar. Hij doet er even over om zich zichtbaar te maken, maar het hevige heen en weer bewegen van de bomen waarin hij zich verplaatst, doet ons al een kolos verwachten. Heel heftig! We zijn toch nietig als mens als je zo n beest ziet. Daarna gaan we 40 minuten meer naar t zuiden voor een kayaktocht. We hebben geen idee op welke rivier we ons bevinden, maar het is een gezellige dag, net rustige kayak. Gust probeert vissen te vangen met zijn handen... poging niet gelukt....

 

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking