Reisverhaal «Dhaka (2)»

Azië - deel 3 | Bangladesh | 0 Reacties 11 September 2013 - Laatste Aanpassing 05 Oktober 2013

We keren terug naar Dhaka om onze paspoorten met Chinees visum bij de ambassade op te halen. De aanvraag dienden we hier in tijdens de eerste dagen van ons verblijf in Bangladesh.

Wanneer we ’s namiddags in de stad aankomen, hebben we een afspraak met de verantwoordelijke van een klein tourbureautje, Scarecrow. Hij biedt ons een boottocht aan van 3 dagen in het Sundarban mangrovegebied. We hebben geluk want er rest ons slechts 1 week in Bangladesh, zijn dus super blij na lang zoeken toch nog de mogelijkheid te hebben gevonden om deze tocht mee te maken. Bovendien kregen we goede kritiek over de aangeboden boottocht. We nemen onmiddellijk een optie en spreken af met de man dat we de ochtend erna definitief zullen bevestigen, wanneer we zeker zijn dat ons visum in orde is. Hij heeft daarmee geen enkel probleem.
Doch, wanneer we de ochtend erna ons visum hebben opgehaald en definitief bevestigen, krijgen we te horen dat onze plaatsen ondertussen zijn verkocht aan andere passagiers. Na 3 verschillende verhalen te horen over hoe hij onder druk werd gezet, kunnen we dit echt niet meer geloven. Hij probeert ons nog aan ’t lijntje te houden en komt ’s avonds met een nieuw voorstel, een zeer dure excursie van 3 dagen die ons totaal niet aanspreekt. Uiteindelijk zegt hij dat we de ‘fouten’ van een kleine reisorganisatie moeten aanvaarden, iedereen verdient een kans te krijgen ‘te groeien door vallen en opstaan’.
We beginnen onmiddellijk opnieuw te zoeken naar een andere mogelijkheid, die echter niet meer te vinden is. Het is laagseizoen, er zijn weinig toeristen momenteel, waardoor de boottochten zeer beperkt zijn. Uiteindelijk komt het erop neer dat we 2 dagen verliezen met zoeken naar een alternatief en een manier om ons programma aan te passen.

Weerom komt het er niet van om wat meer van Dhaka te bezoeken.

ACCOMMODATIE:
TROPICAL DAISY – service appartments
Zie Dhaka (1).

ERNAARTOE:
Trein Sreemangal – Dhaka Airport railway station, 426 BDT pp., 4 ½ uren onderweg met Kalni Express, klasse 1 AC (zetels), de tickets zijn wat duurder, we kochten deze via het hotel in Sreemangal op de ‘zwarte markt’. Een langzame wiebelende trein zonder enig comfort, oud en versleten, weinig plaats, A/C werkt amper. De omgeving is weerom prachtig, wat veel compenseert.
Auto rickshaw Dhaka Airport railway station – hotel, 200 BDT, 15 min.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Dhaka (2)»

Dhaka (2) (3)

11 September 2013 | Azië - deel 3 | Bangladesh | Laatste Aanpassing 05 Oktober 2013

  • het verkeer in Dhaka
  • heerlijke donuts
  • fruitverkopers op de treinsporen

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking