Reisverhaal «het land van Herve»

Reizen voor mei 2007 | België | 0 Reacties 11 April 2007 - Laatste Aanpassing 30 April 2011

Naar jaarlijkse gewoonte wandelen we een dagje met Jean en Pierre (de peter en neef van Marc) ergens in de Ardennen.  De keuze valt dit jaar op het land van Herve.
We vertrekken van thuis te voet naar de bushalte 1 km verderop, per bus naar het station te Brugge om verder te treinen naar Luik.  In Luik worden we om 10 uur opgewacht door ons wandelgezelschap.  We reizen verder met de auto naar het beginpunt van onze wandeling.  
In  Aubel worden de wandelschoenen aangetrokken en wandelen we in lusvorm 23 km door het land van Herve.  We genieten van het ideale wandelweer, de fruitbomen staan net in bloei.  Tijdens de wandeling lopen we langs 2 bekende fabriekjes, die van Stassen ciders en die van Sirop de Liège, de bekende peren- en appelstroop.  Dit laatste wordt sinds 1947 in dezelfde pot verkocht.  Na de wandeling genieten we van een terrasje.  
De terugweg verloopt met de auto tot in Brussel, we blijven eten bij Jean thuis waar Christiane een heerlijke maaltijd heeft bereid, daarna worden we afgezet aan het station Brussel centraal waar we opnieuw treinen naar Brugge.  Hier staat mama per auto klaar om ons veilig naar huis te voeren, de laatste bus is reeds vertrokken.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking