Reisverhaal «Caye Caulker»

Midden Amerika | Belize | 0 Reacties 27 Oktober 2007 - Laatste Aanpassing 23 April 2011

Caye Caulker is een van de vele kleine witte zandeilanden aan het barriere rif, gelegen voor de kust van Belize. Het eiland is omringd door een felle blauw-groene zee met glashelder water. Men leeft er van het toerisme en het eiland wordt voornamelijk bezocht als uitvalsbasis voor duik- en snorkel-excursies boven het barriere rif. Er heerst een leuke sfeer, mee door de gevatheid van de Garifuna-bewoners. Iedereen spreekt je aan, meestal met een grappige opmerking als afsluiter.

Uit de talrijke aanbiedingen om te gaan snorkelen, kiezen we voor de unieke catamaran-snorkel-toer. Deze toer is vrij nieuw en wordt aangeboden door Rafael, een gids met 6 jaar ervaring, bij de enige andere zeilboten-toeroperator (oude boten) die het eiland telt. Alle anderen gaan per motorboot. 

Reeds tijdens onze eerste snorkel-toer (Coral Gardens) onder de vriendelijke begeleiding van Rafael, vinden we enkele Manatee´s die ons pad kruisen. Ze zwemmen rustig met ons mee, onder en naast ons. Deze met uitsterven bedreigde soort zeekoe lijkt net een grote knuffel. Ze zijn ongevaarlijk, verdedigen zich zelfs niet wanneer ze worden aangevallen. We hadden niet verwacht ze van zo dichtbij te kunnen zien. 

De tweede snorkelstop (Shark Ray Alley) begint met het voederen van een school grote vissen, die hoog uit het water opspringen. Ook de haaien (nurse shark) komen hierop af. Prettig om zien hoe ze rond de boot in het heldere water spelen. We maken ons vlug klaar om tussen deze prachtige vissen te gaan snorkelen. Al vlug bevinden we ons tussen reusachtige roggen (sting ray). Rafael neemt eentje vast, zodat we hem kunnen aanraken. 

Tijdens de derde snorkeltoer (Hol Chan Marine Reserve) begeven we ons tussen hoge muren van kleurrijke koralen. Spijtig genoeg is het water hier op´t moment wat troebel.

De ganse dag kunnen we massa´s mooie gekleurde tropische vissen bewonderen tussen de prachtige koralen. Het varen met de catamaran is een nieuwe ervaring, zeer relax glijden we over de zee. Tijdens deze uitstap zijn we in het aangename gezelschap van Elin en Hans, een Nederlands paar op huwelijksreis (zie rubriek 'collega´s onderweg'). We hadden hen reeds eerder ontmoet in Semuc Champey en Tikal (Guatemala).

Ernaartoe : 
bus Dangriga - Belize City, 10 BZD pp., 3 1/4 uren onderweg
taxi busterminal - haven Belize City, 7 BZD
taxi-speedboot haven Belize City - Caye Caulker, 15 BZD pp., 1 uur (speedboot met 3 V6 motoren, 600 PK)

Hotel : 
Tropical Paradise Resort, 22,5 USD pn, 2 pers., propere basiskamer met balkon, met sanitair (warm water), 2 ventilatoren, gelegen aan een binnenplein, einde Hicaco Avenue (aan het kerkhof - van de boot komende naar links), tel 501-226 0124, www.tropicalparadise.biz 

Excursie :
zeil- en snorkeltoer met catamaran 'Belli Danza', gidsen Rafael Alamilla en Bernard Brown, 80 BZD pp., zeiltocht, gids, snorkelmateriaal, lunch, water, vers fruit, rum punch met hapjes, inkom Hol Chan Marine Reserve inbegrepen, te vinden aan Front Street (eerste straat rechtsaf, komende van de taxi-boot), tel. 501-664 5052 , Rafaelalamilla@yahoo.com of bmbonefish@yahoo.com, AANRADER !

      
 
 

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Caye Caulker»

Caye Caulker (11)

27 Oktober 2007 | Midden Amerika | Belize | Laatste Aanpassing 23 April 2011

  • vissen op Barracuda vanop de catamaran zeilboot
  • snorkelen op barriere rif : haai
  • snorkelen op barriere rif
  • snorkelen op barriere rif : in actie
  • snorkelen op barriere rif : manatee

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking