Reisverhaal «Dangriga»

Midden Amerika | Belize | 0 Reacties 26 Oktober 2007 - Laatste Aanpassing 23 April 2011

Dangriga is de grootste stad van Zuid-Belize, met 8.800 inwoners. Hier is volop de Garifuna-cultuur aanwezig. Een aangename vrolijke Afrikaans-Jamaicaanse bevolking. Je wordt er voortdurend aangesproken, steeds met een of andere grappige statement.

We verblijven er slechts 1 nacht, op doorreis naar Caye Caulker. Het enige niet-Chinese restaurant, King Burger, nodigt niet echt uit om binnen te gaan, omwille van de stuurse uitbater. Doch al bij al eten we er goed, de man doet zijn best om vriendelijk te zijn.
 
Na't eten brengen we de verdere avond door op het terras van het hotel, waar we samen met Louise, de uitbaatster, en haar moeder van het zicht op de volle maan genieten. Ze vertellen ons over het land en de evolutie ervan sinds de onafhankelijkheid van Engeland. Er heerst veel armoe onder de desalniettemin vrolijke bevolking. Het is er zeer veilig, behalve in Belize City, de grootste stad, waar de jeugd bendes vormt. 

Ernaartoe :
bus Placencia - Dangriga, 10 BZD pp., 2 uur

Hotel :
Bluefield lodge, 27,5 USD p.n., 2 pers., grote ruime lichte propere kamer, met sanitair (warm water), TV, 3 ventilatoren, vriendelijke uitbaatster die veel toeristische informatie kan geven, Bluefield Road 6, tel. 501-522 2742, bluefield@btl.net (goedkopere kamers beschikbaar)

 

 
  

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking