Reisverhaal «Grensovergang Guatemala (Melchor) - Belize »

Midden Amerika | Belize | 0 Reacties 18 Oktober 2007 - Laatste Aanpassing 01 Mei 2011

In Flores nemen we om 6.30 u 's ochtends de bus van Linea Dorada die naar Belize City rijdt. 

Aan de grens moeten we alle bagage uit de bus nemen en deze zelf over de grens dragen, de bus rijdt leeg naar de andere kant. 

We moeten onze exit laten registreren voor Guatemala, de paspoorten worden door de computer gehaald, de visum-stempels worden gecontroleerd (bij ons dateert deze van 27 juli 2007 in Nicaragua - de 90 dagen zijn niet overschreden). Het ingevulde inreis-documentje van Nicaragua wordt uit het paspoort gehaald, het is dus belangrijk dit niet te verliezen. We moeten een bedrag van 10 Q. pp. betalen. We hebben echter maar 18 Q. in totaal meer over, dit volstaat voor de douane-beambte.  

200 meter verder, in het grote witte betonnen douane-kantoor van Belize, moeten we ons inreisvisum voor 30 dagen in onze paspoorten laten stempelen. Paspoorten gaan door de computer voor controle. Geen kosten. Een iet of wat langere wachtrij aan het douane-kantoor van Belize.  

Ernaartoe :
bus Flores (Guatemala) - San Ignacio (Belize), 50 Q. pp., 2 u onderweg, busmaatschappij Linea Dorada, best het ticket op voorhand kopen

Info :
Busrit Flores - Belize City, 150 Q. pp.
Busrit Flores - grens, 25 Q. pp.
Tickets aangeschaft bij het kantoor van Linea Dorada (busterminal Santa Elena), zijn goedkoper wanneer men niet helemaal tot Belize City meerijdt, de boekingskantoortjes in Flores vragen steeds de totale prijs van 150 Q. pp.

1 BZD = 0,50 USD

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking