Reisverhaal «Barreirinhas (2)»

Zuid Amerika 1 | Brazilië | 0 Reacties 26 Juni 2008 - Laatste Aanpassing 21 April 2011

Een boottocht met de publieke boot in het avonddonker brengt ons terug via de Rio Preguiças van Atins naar Barreirinhas. Moeders leggen hun kleine kinderen te slapen in hangmatten die ze boven de banken ophangen.
Het is echt heel donker, de boot vaart bovendien zonder enige verlichting. Zo zien we zeer goed de vele sterren aan de donkere hemel van het zuidelijke halfrond. Het is toch een groot verschil met onze sterrenhemel. 
Hier en daar branden kleine vuurtjes langs de waterkant. Deze worden 's avonds door de locale bevolking voor hun huisjes aangestoken, van 24 tot 29 juli. Beide data zijn feestdagen van Heiligen die zeer belangrijk waren in de geschiedenis van de streek. Velen houden aan deze traditie.

Omdat we de duinen met hun koele heldere meertjes zo aantrekkelijk vinden, blijven we nog een dag langer in Barreirinhas en maken een uitstap naar Lagoa Bonita. Daar wachten we op de zonsondergang, die spijtig genoeg vandaag door dikke wolken is verstoord.

Ernaartoe :
publieke boot Atins - Barreirinhas, 5 BRL pp., 4 1/2 uren onderweg, vertrek voorzien om 17.00 u (we vermoeden dat het uur van vertrek niet vast is, de mensen zitten om 15.30 u al op de boot)

Hotel :
Pousada d'Areia, 70 BRL per nacht voor een mooie 2-persoonskamer met sanitair (warm water), airco, koelkast, TV, incl. buffetontbijt, zeer vriendelijke ontvangst, toerisme info, tours, de eigenaar zorgt dat we voorrangsbehandeling bij de bank krijgen omdat de ATM niet werkt en we slechts 1 uur de tijd hebben, Av. Joaquim Soeiro de Cavalho 888, tel. (98) 3349-1910, www.pousadadareia.com.br

Excursie :
Lagoa Bonita, 35 BRL pp., 4x4 transport en wandeling naar het meer + zwempartij, zonsondergang boven de duinen, duurtijd : 4 1/2 uren, reservatie via hotel

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking