Reisverhaal «Belém»

Zuid Amerika 1 | Brazilië | 0 Reacties 02 Juli 2008 - Laatste Aanpassing 20 April 2011

Belém is een havenstad met 1,4 miljoen inwoners, gelegen aan de Amazone delta, in de provincie Parà. Deze stad vormt de poort van en naar het Amazone-gebied. Zowel passagiers- als vrachtschepen vertrekken er voor een lange tocht op de Rio Amazone. De stad zelf is bezig met een opwaardering voor het toerisme, gesteund door de Braziliaanse staat.

In het centrum is niet zo veel armoe te zien, ondanks de verhalen en verwittigingen die we reeds hoorden, voelen we toch niet die onveiligheid aan. We bezoeken er het mooie theatergebouw 'Theatro da Paz', waarin elk uur een rondleiding plaatsvindt.

Ons bezoek aan Belém staat in het teken van het terugzien van onze vrienden Elisabeth en Jac, die we vorig jaar in Panama leerden kennen. Zij reizen de wereld rond in een mobilhome (www.touthorizon.com). Het is de derde keer dat we hen in Brazilië tegenkomen, ditmaal voor het eerst gepland via mail. Vanaf hier zullen we een andere reisroute volgen, maar rond het jaareinde verwachten we elkaar ergens in Europa terug te zien. 

Ernaartoe :
4x4 Toyota Santo Amaro - Sangue, 25 BRL pp., 2 uren onderweg, met Cisne Branco
bus Sangue - São Luis, inbegrepen in prijs 4x4, 4 uren onderweg, met Cisne Branco
nachtbus São Luis - Belém, 108 BRL pp., 14 1/2 uren onderweg, met Transbrasiliana
taxi Rodoviària - hotel, 15 BRL

Hotel :
Machado's Plaza Hotel, 120 BRL per nacht voor een ruime 2-persoonskamer met privé sanitair (warm water), TV, airco, balkon, minibar, gratis internet connectie, lekker ontbijtbuffet, restaurant, mini-zwembad op het dak, virendelijk, zakelijke sfeer, door tussenkomst van Hotel Le Massilia (door Fransen uitgebaat) ernaast dat volzet is, krijgen we korting op de prijs van de kamer, normaal 160 BRL tot 220 BRL per nacht, rua Henrique Gurjão 200, centaal gelegen, tel. (91) 4008-9800, www.machadosplazahotel.com.br, reservas@machadosplazahotel.com.br

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Belém»

Belém (3)

02 Juli 2008 | Zuid Amerika 1 | Brazilië | Laatste Aanpassing 20 April 2011

  • straatbeeld
  • de Amazone delta vanuit de lucht tijdens de vlucht
  • teatro da Paz

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking