Reisverhaal «Foz do Iguaçu»

Zuid Amerika 1 | Brazilië | 0 Reacties 06 Mei 2008 - Laatste Aanpassing 20 April 2011

Foz do Iguaçu is een stad met 309.000 inwoners, gelegen aan het 3-landen punt Brazilië - Argentinië - Paraguay. De drukke stad oogt grauw, de weinige historische gebouwen stellen niet veel voor. De stad wordt vooral gebruikt door de toerist als uitvalsbasis voor een bezoek aan de Iguaçu watervallen.

De bekende Iguaçu watervallen worden gevoed door de 600 km lange rivier 'Rio Iguaçu'. In Paraguay werd een enorme stuwdam in de rivier gebouwd. De waterkrachtcentrale levert 90 % van de energie voor Paraguay + 22 % van de energie voor het immense Brazilië. Vanuit Paraguay vormt de rivier eerst een stuk de grens tussen Brazilië en Argentinië. Hier worden de bekende watervallen gevormd. Verder stroomt de rivier door Brazilië naar de Atlantische Oceaan.

We bezoeken eerst de watervallen aan de Braziliaanse kant. Vanuit het stadje zijn deze gemakkelijk met de bus te bereiken. De 275 individuele watervallen die 80 meter hoog zijn, vormen een 3 km breed natuurwonder. Onder de indruk van het geweld waarmee deze prachtige watervallen naar beneden donderen, brengen we 5 uren door in het Nationale Park. We wandelen er de 'Trilha das Cataratas', een 1,2 km lang wandelpad dat eindigt aan de 'Garganta do Diablo' (duivelskeel), het meest spectaculaire deel van de watervallen. 

Tegenover het Iguaçu NP bezoeken we ook nog het prachtige vogelpark 'Parque das Aves' met 800 vogelsoorten. Hier kunnen we de meeste tropische vogelsoorten bewonderen, die leven in grote kooien, gebouwd in de natuurlijke omgeving. Zeer grote kooien laten de bezoekers toe erin rond te wandelen. In zo'n kooi komt een toekan op een tak vlak bij ons zitten en laat zich gewillig aaien door Marc.

De volgende dag nemen we de bus naar Argentinië, de faciliteiten aan de grens verlopen vlot. In het 'Parque Nacional Iguazú' bezoeken we weerom de watervallen, nu met uitzicht vanop de andere oever.
Waar we de vorige dag, vanuit Brazilië, mooie overzichten hadden van bovenuit, wandelen we vandaag via het 'circuito inferior' naar de rand van de rivier om een andere kijk op het gebeuren te hebben. Met een bootje worden we overgezet naar een eilandje 'Isla San Martin' waar we middenin het natuurgeweld terechtkomen. 
Aapjes, Coati's en mooie vogels spelen in de prachtige groene natuur rondom ons. 
Via het 'circuito superior' wandelen we langs de bovenkant van de watervallen terug. Platforms en bruggen brengen ons weerom weer dichtbij en boven de vallende watermassa. 
Terug van onze wandeling, nemen we het treintje naar het immense waterplateau dat de rivier vormt vooraleer het water de diepte in stort. Hier leidt een 1,2 km lange brugconstructie ons over het water naar de bovenkant van de immense 'duivelskeel'. Van dichtbij worden we overweldigd door de grote watermassa die naar beneden dondert, in de reusachtige hoefijzervormige kloof. 
Het zonlicht vormt mooie regenbogen op de massa opspattende water.
Na ongeveer 8 km wandelen keren we moe maar voldaan terug naar Brazilië. Deze watervallen vormen een natuurfenomeen dat we nooit zullen vergeten.   

Ernaartoe :
bus Curitiba - Foz do Iguaçu, 96,02 BRL pp., 10 uren onderweg, met Catarinense
taxi busterminal Foz do Iguaçu - centrum, 15 BRL

Hotel :
hotel Baviera, 125 BRL voor een propere 3-persoonskamer met ontbijtbuffet, privé-sanitair, airco, TV, koelkast, koel ietwat verouderd hotel, tel. (45) 3523-5995, hotelbavieraiguassu@foznet.com.br, www.hotelbavieraiguassu.com.br

Excursies :
Iguaçu watervallen Brazilië :
ernaartoe en terug : bus Foz do Iguaçu - watervallen, 2,1 BRL pp.
inkom : 20,5 BRL pp. (inclusief busrit naar de wandelpaden in het park)

Parque das Aves :
inkom : 21 BRL pp. (incl. 1 BRL pp. korting via het hotel)

Iguazú watervallen Argentinië :
ernaartoe en terug : 
bus Foz do Iguaçu - Puerto Iguazú, 3 BRL pp., uitstappen voor de Braziliaanse exit-formaliteiten aan de grens, je krijgt een bonnetje om gratis met de volgende bus verder te rijden (+/- 20 min. later), meldt best aan de douanier dat je slechts 1 dag het land verlaat, aan de Argentijnse douanepost wacht de bus tijdens de grensformaliteiten, verderop voorbij een rond punt uitstappen om aan de overkant de bus naar het park te nemen 'Cataratas Iguazú', 2,5 BRL pp.
inkom : 32 BRL pp., inclusief het treintje naar het bovenste uiteinde van de watervallen en het bootje naar 'Isla san Martin'
je kan hier alles in BRL betalen

Fototip : beste lichtinval
Braziliaanse kant van de watervallen : best in de voormiddag te bezoeken
Argentijnse kant van de watervallen : doe de wandeling beneden in de voormiddag, neem het treintje naar de bovenkant in de namiddag  

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Foz do Iguau (1)»

Foz do Iguaçu (14)

06 Mei 2008 | Zuid Amerika 1 | Brazilië | Laatste Aanpassing 20 April 2011

  • Parque das Aves
  • Iguazú watervallen (Argentijnse zijde)
  • Iguaçu watervallen (Braziliaanse zijde)
  • Iguaçu watervallen (Braziliaanse zijde)
  • Iguaçu watervallen (Braziliaanse zijde)

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking