Reisverhaal «Parnaíba»

Zuid Amerika 1 | Brazilië | 0 Reacties 22 Juni 2008 - Laatste Aanpassing 20 April 2011

Parnaíba is een stad aan de Delta do Parnaíba, met 143.000 inwoners, gelegen in de provincie Piauí. In de delta vindt men eilandjes, lagunes, kanaaltjes, zandduinen en mangrovewoud. Hij mondt uit in de Atlantische Oceaan. 

De rit van Fortaleza naar Parnaíba alleen al is de moeite waard. 
We rijden door de mooie natuur van het binnenland, met zijn glooiende hellingen en rotsformaties, wilde bloemen omzomen de kaarsrechte weg, hier en daar een groepje kleine betonnen huisjes met schotel-antennes die bijna het hele dak bedekken, wat landbouw, vele waterplassen vol met groen waarin de dieren hun dorst komen lessen, ... 
Een groot stuk van de weg is in zeer slechte staat, de asfalt smelt weg door de enorme hitte en er vormen zich grote putten. 
Enkele dorpjes liggen er zeer rustig en ordentelijk bij, mensen zitten samen voor hun huisjes en eten of drinken wat. Het is immers zondag.

Parnaíba zelf heeft eveneens een aangename sfeer. Men zit in de aangename avondlucht voor de huisjes. Aan de waterkant zijn enkele open restaurantjes. De jongeren zitten op de kade met luide muziek die vanuit de boxen van hun openstaande auto's klinkt. In de straten zien we enkele auto's, wat fietsen en de typische brommertjes die ook als taxi's fungeren. 

Hier overnachten we enkel op doorreis naar het noorden. We kunnen de volgende etappe per boot (4 uren) door de delta afleggen, maar het kostenplaatje van 450 BRL is ons te hoog voor wat de delta kan bieden. We nemen de bus.

Ernaartoe :
taxi Fortaleza hotel - Rodoviária, 18 BRL (zondag)
bus Fortaleza - Parnaíba, 66 BRL pp., 9 1/2 uren onderweg, met Guanabara
taxi Parnaíba rodoviária - hotel, 15 BRL

Hotel :
Residencial Pousada, 49 BRL pp., ruime propere 2-persoonskamer met privé sanitair (koud water), TV, mini bar, airco, incl. ontbijt, toeristische info en plannetje beschikbaar, vriendelijke uitbater, Rua Almirante Gervásio Sanpaio 375, tel. (86) 3322-2931, www.residencialpousada.com.br, goede prijs kwaliteit (muggen in het regenseizoen, jan-jun)
  

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking