Reisverhaal «Rio de Janeiro»

Zuid Amerika 1 | Brazilië | 0 Reacties 30 April 2008 - Laatste Aanpassing 20 April 2011

Rio de Janeiro is een stad met 7 miljoen inwoners, gelegen aan de Atlantische Oceaan. De stad is vooral bekend om zijn bruisende carnavals-festiviteiten, mooie goudgele zandstranden (o.a. Copacabana) en zijn mooie uitzichten. Het is de stad van de Samba.

We bezoeken de stad en nabije omgeving voornamelijk met openbaar vervoer. Tijdens ons bezoek van de stad is het regenachtig en grijs weer, niet al te warm. Het is zeer rustig in de straten en de stranden liggen er verlaten bij. 

We verkennen het historische stadsgedeelte, wat ons niet echt kan bekoren. De kathedraal 'Metropolitana', met zijn bizarre vorm ziet er van ver uit als een grote pyramide-vormige duiventil. De binnenkant valt op door zijn soberheid en enorme kleurrijke glaspartijen die naar boven toe elkaar kruisen. 
Met het toeristische 'Bonde'-treintje rijden we over kassei-straatjes door de wijk Santa Teresa, met zijn oude Portugese huizen. Vanuit de hoogte hebben we een mooi zicht op de stad en de arme buurten (favella's).

Met de metro- en metrobus rijden we naar de voet van de 710 meter hoge Corcovado-berg, waar een treintje naar de top vertrekt. Voor een kleine meerprijs wordt ons een tocht aangeboden per mini-bus. Het voordeel hiervan is dat aan enkele mooie uitzichtpunten halte wordt gehouden. Ondanks de laaghangende wolken hebben we toch een mooi zicht over de stad aan zee en zijn vele wolkenkrabbers, arme wijken, mooie baaien en stranden, lagune-meer, botanische tuin, schiereiland met de hoge rotspiek 'Suikerbrood' en paardenrenbaan. Bovenop de top van de Corcovado-berg staan we aan de voet van het enorme beeld 'Cristo Retendor' (38 meter hoog), dat zo typisch is voor de stad.  

Met een kabelbaan gaan we naar de top van de 395 meter hoge rotspiek, 'Suikerbrood' (Pão de Acúçar). Dit is de enige manier om boven te geraken op de steile rots. Er wordt aan rotsklimmen gedaan op de loodrechte wanden van dit natuurverschijnsel. Op een eerste, lagere rots, moet worden overgestapt in een 2de kabelbaan. Een film toont ons de geschiedenis van de kabelbaan. We genieten opnieuw van de mooie uitzichten over de stad en omgeving, de zee met zijn eilanden, baaien, gele zandstranden en in de hoogte de 'Corcovado'-berg met het 'Cristo Retendor'-beeld er bovenop. 

De botanische tuin is een groot aangelegd park met veel groen, de weinige bloeiende planten zijn uitgebloeid. In de orchideeën-serre wordt momenteel een tentoonstelling gehouden met mooie orchideeën, waarvan enkele reeds prijzen hebben gewonnen.

Met de bus rijden we door de strandwijken 'Leblon', 'Ipanema' en 'Copacabana'. Dit zijn recentere wijken met winkelstraten. We lopen tot aan het strand van 'Copacabana', wat er verlaten bij ligt door het minder mooie weer.

Ernaartoe :
vlucht België - Zurich - Sao Paulo, 847 EUR pp., SwissAir, Zurich heeft een moderne, vrij kleine luchthaven, men aanvaardt er Euro's, aangename vlucht, iets meer beenruimte. doorlopende bediening met dranken, zeer vriendelijk boordpersoneel
taxi Sao Paulo luchthaven - busterminal Tietê, 75 BRL 
bus Sao Paulo - Rio de Janeiro, 55 BRL pp., 6 uren onderweg, met Brasileiro Viação
taxi Rio de Janeiro busterminal - hotel, 25 BRL

Hotel :
hotel Regina, 186 BRL propere 3-persoonskamer, met privé-sanitair, TV, airco, minibar, kluis incl. uitgebreid ontbijtbuffet, restaurant aanwezig, koele zakelijke sfeer, Rua Ferreira Viana 29, wijk Catete, tel. (21) 3289-9999, hotelregina@hotelregina.com.br, www.hotelregina.com.br

Excursies :
We maken veel gebruik van metro en metro-bus, wat zeer eenvoudig is met behulp van een stadsplan met ingetekende metro-lijnen (verkrijgbaar bij info-stand in de busterminal van aankomst).

Historisch stadscentrum :
ernaartoe : metro Catete - Cinelãndia, 2,6 BRL pp.

Santa Teresa :
ernaartoe : Bonde-treintje, 0,6 BRL pp., enkel traject, vertrekt in de buurt van de kathedraal

Corcovado :
ernaartoe : 
metro Cinelãndia - Largo do Machado, 2,6 BRL pp.
metro-bus Largo do Machado - Cosme Velho, 2,1 BRL pp., lijn 422
minibus Cosme Velho - Corcovado, 40 BRL pp., transport met busje vanaf de parking + inkom Corcovado inbegrepen (13 BRL pp.), (treintje vanaf Cosme Velho kost 36 BRL pp., geen uitzichten onderweg)

Suikerbrood :
ernaartoe :
metro Catete - Botafogo, 2,6 BRL pp.
metro-bus Botafogo - Urca, 2,1 BRL pp.
kabelbaan, 35 BRL pp., heen en terug, 2 etappes

Botanische tuin :
ernaartoe : taxi suikerbrood - botanische tuin, 14 BRL 
inkom : 4 BRL pp.

Copacabana :
ernaartoe : bus botanische tuin - Copacabana, 2,1 BRL pp.


 

 

 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Rio de Janeiro »

Rio de Janeiro (11)

30 April 2008 | Zuid Amerika 1 | Brazilië | Laatste Aanpassing 20 April 2011

  • stadscentrum, mix oude en moderne gebouwen
  • prijswinnende orchideeën in de 'Jardim Botanico'
  • aapjes spelen in het groen bovenop 'Suikerbrood'
  • vanop Corcovado, zicht op Rio en Suikerbrood
  • vanop Suikerbrood, zicht op Rio, stranden, Copacab

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking