Reisverhaal «Grensovergang Maleisië - Brunei»

Azië - deel 2 | Brunei Darussalam | 0 Reacties 28 Juli 2011 - Laatste Aanpassing 05 Augustus 2011

We nemen de boot van Kota Kinabalu naar Brunei, omdat ons dat wat meer comfortabel lijkt dan de bus.
Maar … we zijn nog niet vertrokken als men begint met gul uitdelen van plastiek zakjes … die dan ook door velen onmiddellijk gretig worden gebruikt … En dit blijft zo doorgaan gedurende de 3 uren durende boottocht naar het eiland Labuan. Het is een vlakke zee, de boot vaart snel … zelf hebben we totaal geen last van onze maag. Alleen van de geluiden en geuren die ons de ganse tijd omringen … en we zitten op een gesloten boot (heeft de vorm van een sigaar, lijkt op de romp van een vliegtuig), het is dus onmogelijk om eens even buiten te gaan en een frisse neus te halen.

In Labuan moeten we 2 ¼ uren wachten op de boot verder naar Brunei. Om het eiland te mogen verlaten per boot, moeten we een terminal taks betalen (loket in de buurt van de migratiedienst). Voor we aan boord gaan, passeren we langs de migratiedienst van Maleisië, waar we vlot onze exit stempel krijgen.
De 2de boottocht duurt slechts 1 uur, we hebben het geluk dat ditmaal niemand ziek wordt. Dat maakt de trip veel aangenamer. We varen nochtans met een gelijkaardige boot, enkel wat kleiner.
Bij aankomst in Muara (Brunei), is het eventjes wachten in de rij aan de migratiedienst, om een visumstempel te krijgen. Hiervoor moet er ook weer een immigratiedocumentje worden ingevuld (wordt uitgedeeld tijdens de bootreis), waarvan we het afgestempelde exit luik met ons paspoort mee krijgen om af te geven wanneer we het land verlaten. Het gaat vlot, we mogen 30 dagen in het land verblijven.
De bagage gaat door een scanner … even wordt er getwijfeld … een bijgeroepen collega geeft ons echter groen licht om verder te gaan. Waarschijnlijk weerom door de vele medicatie die we in onze bagage mee hebben ...
Aan de ferry terminal is een kleine parking die er zeer rustig bij ligt. Geen taxi’s hier … een aantal mensen worden met privé auto’s opgehaald. We zien andere toeristen overleggen met chauffeurs die bootreizigers komen afzetten … en meerijden naar hun bestemming. Zelf krijgen we een spontaan aanbod van zo’n chauffeur voor 20 BND. Wij beslissen echter op een bus te wachten en na ongeveer 45 min. komt er uiteindelijk eentje aangereden die ons naar hoofdstad Bandar Seri Begawan brengt.
 
Ernaartoe:
boot Kota Kinabalu – Labuan, 3 ¼ uren, vertrek 8.00 u
boot Labuan – Muara, 1 uur, vertrek 13.30 u
ganse traject: 53 MYR pp. + 5 MYR pp. terminal tax Kota Kinabalu + 3,6 MYR pp. terminal tax Labuan
In Labuan moeten we 2 ½ uren wachten, tijd genoeg om te lunchen.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking