Reisverhaal «Phnom Penh (2)»

Azië - deel 2 | Cambodja | 0 Reacties 31 December 2011 - Laatste Aanpassing 12 Februari 2012

Op oudejaarsavond keren we terug naar Phnom Penh, om er de drukke nieuwjaarsdagen door te brengen, het komt nog goed uit omdat onze route verder naar het noorden toch langs daar passeert. Alle hotelletjes in de toeristisch aantrekkelijke plaatsen zijn volzet, hier reserveerden we een kamer in het hotelletje waar we ook de kerstperiode doorbrachten, eveneens de laatste kamer.

Voor ons hoeft het geen uitbundig feest te zijn, we kiezen voor hetzelfde restaurantje als met kerstavond, waar de keuken zeer fijn is en men rustgevende Khmer muziek en dans brengt. Bij binnenkomst worden we onmiddellijk door het personeel herkend en vriendelijk verwelkomd.
Om middernacht worden we verrast door een mooi vuurwerk, een eindje verderop, dat hadden we niet verwacht. We kunnen het zien van op onze kamer op de 7de verdieping.

Op nieuwjaarsdag drinken we koffie met overheerlijke tompoesjes in de tearoom Blue Pumkin, ze smaken beter dan vaak thuis het geval is … pure verwennerij na 7 ½ maanden Azië !

In Phnom Penh hebben we de belangrijkste zaken bezocht tijdens de kerstperiode, 2 januari vertrekken we verder op rondreis, de rust is dan min of meer wat teruggekeerd, al blijven we reizen in de piekperiode van het toerisme in deze streek.

 
Ernaartoe:
bus Kampot – Phnom Penh: 3 USD pp, 5 ¼ uren onderweg, maatschappij Capitol
tuk-tuk busterminal – hotel Phnom Penh: 1,5 USD

Overnachtingen:
zie verhaal Phnom Penh (1)

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Phnom Penh (2)»

Phnom Penh (2) (1)

31 December 2011 | Azië - deel 2 | Cambodja | Laatste Aanpassing 12 Februari 2012

  • oudejaarsavond in khmer restaurantje

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking