Reisverhaal «Sihanoukville»

Azië - deel 2 | Cambodja | 0 Reacties 27 December 2011 - Laatste Aanpassing 12 Februari 2012

Havenstad Sihanoukville (156.000 inwoners) is de belangrijkste zeehaven van Cambodja, gelegen in de Golf van Thailand. De witte zandstranden en ongerepte tropische eilanden vlak voor de kust trekken vele toeristen aan, waardoor de stad een enorm snelle groei kent. Ook voor de inwoners van Phnom Penh is dit een zeer populaire plaats om het weekend op het strand te komen doorbrengen.

In de late namiddag komen we aan in het superdrukke stadje. Omdat we midden in de eindejaarsperiode zitten, piekt het toerisme hier enorm. De hotelletjes hebben nog maar weinig kamers vrij en passen hun prijzen aan, sommigen vragen het dubbele van de normale prijs, die reeds merkbaar hoger ligt dan in de rest van het land. Het is dan ook moeilijk een geschikte kamer te vinden tegen een redelijke prijs.

Het stadje bestaat uit 2 delen, een ingeslapen woongedeelte en de 5 min. (per tuk-tuk) verderop gelegen toeristische wijk aan het strand. Deze laatste bestaat enkel uit hotelletjes, restaurants en bars, … een typische bestemming van uitgaansleven, wat ons echt niet aantrekt. Het valt ons op dat bijna alle zaken hier worden uitgebaat door westerlingen, wat de sfeer sterk beïnvloedt.
We informeren ons over een excursie naar het nabijgelegen Ream national park. Wanneer we vragen naar het programma van deze tocht en wat we te zien zullen krijgen, wordt er geglimlacht … ‘Misschien een aap, misschien een vogel, … maar niets is zeker, dieren verkiezen rust en stilte.’ De tochten worden georganiseerd met boten voor 20 personen, de bedoeling is plezier te maken ... Hiermee vaart men door een mangrovegebied, nadien wordt een strandeiland bezocht … de foto’s van deze tocht spreken ons echt niet aan. Er worden verder nog boottochten aangeboden waarbij men de keuze heeft te gaan vissen, snorkelen of duiken.

De beslissing is vlug genomen, we reizen de volgende ochtend onmiddellijk door naar Kampot.

 
Ernaartoe:
tuk-tuk hotel – busterminal Phnom Penh: 1 USD, 5 min onderweg
bus Phnom Penh – Sihanoukville: 18.000 KHR pp, 5 ¼ uren onderweg, maatschappij Capitol, dit is de eerste bus waar we de correcte prijs betalen zoals de locale mensen
motorbike busterminal – hotel: 1 USD pp, de chauffeur plaatst te rugzakken vooraan op de bromfiets tussen zijn benen

Overnachting:
GBT Guesthouse, 20 USD per nacht voor een ruime 2 persoonskamer, inclusief sanitair (warm water), airco, TV, binnenraam dat uitkijkt op de gang waar men zit te roken, donker, WC papier te betalen (1.000 KHR/rol), na een korte discussie is het toiletpapier gratis, gratis WIFI in het restaurant (eenmaal het restaurant gesloten, wordt de WIFI uitgezet), nabij het strand van Sihanoukville, tel. 016 210 222. De kamer is proper en goed, maar donker, ’s avonds veel lawaai op de gang. Prijs/kwaliteit niet in lijn met de Cambodjaanse standaarden. Beoordeling: 2/5

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking