Reisverhaal «British Colombia – lenteschoonmaak»

Noord Amerika 1 | Canada | 0 Reacties 31 Maart 2016 - Laatste Aanpassing 10 Mei 2016

Traject: 31 maart – 8 april 2016      

Traject: Osoyoos – Penticton – Summerland – Kelowna – Kamloops     

Thuisbasis      
Vanaf de grens met Canada is het niet meer ver, of we komen op bekend terrein. We zoeken een wasserette op te Penticton en blijven er overnachten. Summerland is het volgende dorp, daar hebben we rendez-vous bij de dealer van onze camper, voor wat kleine onderhoudswerkjes.

Lenteschoonmaak
Het is een blij weerzien met de vriendelijke staf van onze camper dealer, RV Summerland, we kennen er ondertussen iedereen. Tijdens het weekend mogen we op de parking blijven, waar we Manga een goeie beurt geven. Het is aangenaam warm en droog weer, een ideaal moment voor onze werkzaamheden.

Zaterdagochtend halen we de camper van de truck af en zetten hem op zijn pootjes, zo kunnen we de onderkant grondig waxen, alsook de laadbak van de truck. Dit doen we niet vaak, het neemt veel tijd en geduld om de camper opnieuw perfect op de truck te plaatsen. Al worden we er stilaan wat meer bedreven in, toch duurt dit al vlug een uurtje.

Tijdens onze poetsactiviteiten krijgen we regelmatig bezoek, mensen die interesse hebben in een Nothern Lite camper. Er zijn er amper te zien in showrooms, omdat elk nieuw beschikbaar exemplaar in geen tijd wordt verkocht. Een man wil de onze zelfs kopen …
De fabriek kan nog steeds niet volgen op de bestellingen, elk nieuw order wordt pas 11 maanden later afgeleverd. Al is de productie reeds uitgebreid sinds vorig jaar, het blijft onmogelijk om bij te benen, de vraag blijft maar groeien.

De laatste avond brengen we door bij verkoopsmanager Dan thuis, dit wordt een gewoonte sinds we de camper voor het eerst kwamen ophalen. We geraakten bevriend en houden tijdens het reizen regelmatig contact. Net als de vorige keren, worden er steaks op zijn barbeque bereid, we zorgen hier om beurten voor.

Onderhoud truck
Onze volgende stopplaats is garage Orchard te Kelowna, waar onze truck zijn onderhoudsbeurt krijgt. Ook hier worden we met open armen ontvangen, steeds leuk om terug te keren.

’s Avonds gaan we samen met Ford verkoper Mark en zijn vrouw Madelyn iets eten. Tijdens onze reizen, hebben we af en toe contact gehad, Mark beantwoordt steeds prompt onze vragen. Het wordt een leuke avond, ook met Madelyn klikt het meteen.

Blij weerzien
Stilaan zijn we weer klaar voor een volgende trip naar het noorden. Maar eerst hebben we nog een afspraak met Jacques, onze Canadese vriend, die in Mexico ging overwinteren. Hij keert in sneltempo terug, om ons nog te zien in Kamloops, waar zijn dochter Johanne en schoonzoon Sean wonen. In oktober vierden we bij hen thuis het Canadese Thanksgiving. Ook nu spraken we reeds af voor een barbeque. We zullen er onze laatste grote schoonmaakklus klaren, het tapijt grondig reinigen met product en een krachtige stofzuiger.

OVERNACHTINGEN:
PENTICTON – WALMART
Coördinaten: 49.465226 – 119.588231
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Vrij rustige Walmart Parking. Toiletten in de winkel. WIFI op de parking. We verbleven hier reeds eerder.
Hier hebben we reeds eerder overnacht, in september 2015.
Minpunten: /

KELOWNA – WALMART
Coördinaten: 52.113426 – 122.123586
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Vrij rustige parking. Voor overnachtingen wordt gevraagd op het einde aan het Garden center te parkeren. Hier zijn we nooit alleen. Toiletten in de winkel. WIFI in het Mc Donalds restaurant in de winkel. We verbleven hier reeds eerder.
Minpunten: /

KAMLOOPS – COSTCO
Coördinaten: 50.655448 – 120.390359
PRIJS: N.v.t.
SCORE: 3/5
COMMENTAAR:
Winkelparking, we hebben hier eerder overnacht. Tijdens de week wordt er druk geleverd ’s nachts, met als gevolg lawaai van vrachtwagens, koelcellen, … Dus plaatsen we onze camper aan de rand van de parking, bij het benzinestation. Daar is het rustig.
Minpunten: Geen WIFI.

GEREDEN TRAJECT:
Grens US-Canada – Osoyoos – Penticton, 62 km.
Okanagan Highway, n° 97 – Skaha Lake Road
Rustige route, door een druiven en fruitbomen streek, langs het Osoyoos Lake en Okanagan River.

Penticton – Summerland, 14 km.
Skaha Lake Road – Highway n° 97
Mooie weg langs het meer.

Summerland – Kelowna, 86 km.
Highway n° 97 – William Bennett Bridge – Harvey Avenue, Highway n° 97
Mooie route langs het meer, kan druk zijn op het laatste stuk naar Kelowna.

Kelowna – Vernon – Kamloops, 190 km.
Highway n° 97 – Trans Canada / Southern Yellowhead Highway, n° 97 – Pacific Drive – Versatile Drive
Zeer mooie route, langs rivieren en meren, eenmaal buiten Kelowna wordt het rustig.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Penticton (2)»

British Colombia – lenteschoonmaak (5)

31 Maart 2016 | Noord Amerika 1 | Canada | Laatste Aanpassing 10 Mei 2016

  • aperitief met Jacques in Kamloops
  • verjaardagstaartjes Marc
  • etentje met Mark & Madelyn
  • grote jongens, 5th wheeler genoemd
  • Manga waxen

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking