Reisverhaal «rondreis Chili»

Reizen voor mei 2007 | Chili | 0 Reacties 22 November 1997 - Laatste Aanpassing 30 April 2011

Deze bestemming hebben we gekozen door de aanwezigheid van Xavier, een neef die actief is in dit land voor een Europees project. We nemen zijn broer Pierre (voor hem zijn eerste verre reis) mee op onze tocht en droppen hem in San Felipe waar Xavier samen met zijn vrouw Olga Lucia en hun zoontje Ulysse wonen en werken.
 
Eerst treinen we naar onze nationale luchthaven en verder vliegen we met KLM eerst naar Amsterdam, we maken nog een tussenstop in Rio de Janeiro (Brazilië) en Buenos Aires (Argentinië) vooraleer te landen op onze eindbestemming, Santiago in Chili. In de luchthaven in Santiago worden we opgevangen door onze familie. Met de pick-up van een kennis reizen we verder naar San Felipe, zo’n 100 km ten noorden van Santiago.  Het was weer een lange tocht om onze bestemming te bereiken.
 
De eerste dagen komen we tot rust in het mooie San Felipe, we verkennen de omgeving en maken er kennis met de vrienden van Xavier.
 
2 dagen later zitten we in de late namiddag opnieuw in het vliegtuig, ditmaal voor de  binnenlandse vlucht van Santiago naar Puerto Montt met Lan Chile, we maken een tussenlanding.
 
Programma :
- van Puerto Montt naar Pangal Chaica aan de ingang van het nationale park Alerce Andino
- 4 daagse trekking door het nationale park Alerce Andino
- transfert met het openbaar vervoer naar het nationale park de Chiloé
- 3 daagse trekking door het nationale park de Chiloé, langs de kust, door indianendorpjes en dichte begroeiïng
- transfert met het openbaar vervoer naar Petrohue
- dagwandeling aan het meer Lago Todos Los Santos en de vulkaan Volcan Osorno, canyoning in een kloof met watervallen, raften
- transfert met het openbaar vervoer naar Puerto Montt, gevolgd door een binnenlandse vlucht naar Punta Arenas, opnieuw met Lan Chile
- vanaf hier hebben we een autootje gehuurd, met de bedoeling om met de auto naar Argentinië door te reizen, op verkenning van de gletsjer Perito Moreno ; we wisten niet op voorhand dat we de grens niet over mochten met een huurwagen, we waren verkeerd geinformeerd bij de boeking van de auto bij Avis in België ; dan maar een daguitstap met een touroperator in een minibusje naar de gletsjer Perito Moreno
- 3 daagse trekking in het nationale park Torres del Paine
- wandeling aan de gletsjers Balmaceda en Serrano
- wandeling tussen de pinguins in Pinguineras
- 2 binnenlandse vluchten naar Santiago
- verkenning van de stad en lokale kunstmarktjes, samen met Xavier en zijn familie
 
We hebben enkel in het zuidelijk gedeelte van Chili rondgereisd. We hebben prachtige wandeltochten gemaakt in een schitterende gevarieerde natuur. Je loopt bijna steeds alleen rond in de nationale parken. Er zijn weinig aanduidingen om in te wandelen, wandelkaarten zijn niet beschikbaar. Toch is het niet zo moeilijk je weg terug te vinden.
Voor onze tochten hebben we gebruik gemaakt van de Lonely Planet, trekking in the Andes. 
We keren zeker terug naar dit prachtige land. Het noorden heeft ons nog zeer veel te bieden, in het zuiden moeten we zeker ooit eens naar het zuidelijkste puntje, Ushuaia. De Paaseilanden staan ook nog op het programma.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking