Reisverhaal «Bendi Wan Yongsheng - Tiger Leaping gorge»

Azië - deel 2 | China | 0 Reacties 30 Juni 2012 - Laatste Aanpassing 31 Juli 2012

Bendiwan Yongsheng is een klein dorpje dat gelegen is langs het hoge wandelpad midden in de Tiger Leaping Gorge. Van hieruit heeft men mooie uitzichten op de kloof en het gebergte rondom.

De eerste wandeldag in de kloof Tiger Leaping gorge is de zwaarste. Het grootste deel van onze bagage laten we achter in het hotel (1.905 meter hoog), deze zullen we nadien recupereren. Met een kleine rugzak die het nodige bevat voor een 2 daagse tocht en een picknick, gaan we al voor 8 u de deur uit.
Na 1 ¾ uren klimmen langs de bergwand, tussen veldjes en door een mooi bos, komen we bij Naxi’s Family (2.300 m) het eerste pensionnetje op de route. Vaak wordt reeds de dag van aankomst tot hier gestapt om er te overnachten. We zien enkele trekkers naar buiten komen, zij zijn nog fris om de pittige klim over een rotspad met 28 haarspeldbochten wat verderop aan te vangen. Dit is het zwaarste stuk van de 2 daagse tocht. Al bij al valt dit beter mee dan het klinkt en geraken we vlot boven in 3 ¾ uren (2.620 m) waar we even een stukje opzij gaan om te genieten van een prachtig uitzicht.
Wanneer we echter terugkeren naar het pad, is er een dame aangekomen, die eist dat we haar betalen voor dit uitzicht. Bij aankoop van onze tickets gisteren, werden we hiervoor verwittigd. Soms durven locale mensen zich langs het pad opstellen en geld vragen. Daar hoeven we niet op in te gaan, alles is inbegrepen in de aankoopprijs van het ticket. De dame wordt echter arrogant wanneer we haar weigeren te betalen … ze duwt ons, dreigt met een grote steen te gooien en spuwt op onze kledij.
Wat verder en 1 ¼ uren later, passeren we een volgend pensionnetje Tea Horse Guesthouse, waar we even pauzeren en iets fris drinken. We zijn nu ongeveer halfweg de wandeltocht. Hier zouden we kunnen overnachten, maar het is nog te vroeg en we zijn fit genoeg om nog wat verder te wandelen. Vanaf hier daalt het pad langzaam verder langs de bergwand om ons in 1 ¼ uren naar Halfway Guesthouse (2.405 m) te brengen. De naam klinkt verwarrend, want we legden al ongeveer ¾ van het totale wandeltraject af.

We brengen de rest van de dag door op het grote terras van het hotel, samen met andere gasten. Onze Ierse vrienden zijn ook van de partij. We ontmoeten er onder andere 3 jonge mannen die gedurende 4 maanden Engelse les hebben gegeven in China en nu samen een rondreis maken. Ze vertellen honderduit over hun ervaringen met hun leerlingen, typische Chinese gebruiken, grappige anekdotes, … De avond vliegt voorbij.

 

Provincie:
Yunnan

Ernaartoe / excursie:
Wandeling doorheen de Tiger Leaping Gorge gedurende in totaal 6 ¾ uren, 715 meter klimmen, 215 meter afdalen. Het kan sneller, maar we nemen onze tijd om te pauzeren en van de uitzichten te genieten (zie ook vorig verhaal).

Overnachtingen:
Half Way Guesthouse, 80 CNY per nacht voor een kleine basis 2 persoonskamer met mooi uitzicht op de kloof en de bergen rondom, gemeenschappelijk sanitair (warme douches) in niet al te propere toestand en 2 verdiepingen lager gelegen, WC ’s  zijn gootjes waarover men hurkt … ongemak dat wordt gecompenseerd door een zeer mooi uitzicht (kamers met privé sanitair: 200 CNY per nacht), restaurant niet echt lekker, ruim zitterras met mooi uitzicht, voor het gebruik van handdoeken vraagt men 3 CNY pp. wat Marc weigert te betalen, geen WC papier voorzien, ’s nachts wordt alle verlichting gedoofd en is het niet evident om in het pikdonker naar het sanitair af te dalen, Bendi Wan Youngsheng, Tiger Leaping Gorge, tel. 139 8870 0522, www.half-way.net. Beoordeling: 1/5 de mooie ligging maakt veel goed.

Inkom gebied:

inkom: zie vorig verhaal 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Bendi Wan Yongsheng»

Bendi Wan Yongsheng - Tiger Leaping gorge (9)

30 Juni 2012 | Azië - deel 2 | China | Laatste Aanpassing 31 Juli 2012

  • wandeldag 2, het wandelpad van Bendi Wan Yongsheng
  • wandeling naar Bendi Wan Yongsheng - Halfway guest
  • Middle Tiger Leaping stone, helemaal beneden in de
  • wandeldag 2, geiten op het pad van Bendi Wan Yongs
  • tijdens de afdaling naar Middle Tiger Leaping ston

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking