Reisverhaal «Feilai Si»

Azië - deel 2 | China | 0 Reacties 04 Juli 2012 - Laatste Aanpassing 31 Juli 2012

Felai Si (3.435 meter hoog) is een klein toeristische plaatsje dat vooral uit hotelletjes, restaurantjes en winkeltjes bestaat. Niet echt aantrekkelijk op zich. Maar dit is wel de plaats van waaruit men het beste uitzicht heeft op de eeuwig besneeuwde bergtoppen Kawa Karpo (6.740 meter) en Miacimu (6.054 meter). Hiervoor werden twee mooie uitkijkplatforms voorzien. De plaatsnaam verwijst naar een tempel … die er niet meer is. Onderaan het centrale uitzichtplateau is nog een klein tempeltje dat kan bezocht worden. De ganse omgeving wordt opgefleurd met ontelbare felgekleurde gebedsvlaggetjes …

Een lange busrit doorheen het hooggebergte brengt ons naar onze bestemming, we genieten van de uitzichten rondom, vooral wanneer we de pas van 4.270 meter hoog over rijden.

Van op het uitkijkplatform in het centrum zouden we de indrukwekkende Kawa Karpo en zijn omringende bergen moeten zien. Maar we hebben pech, de ganse tijd van ons verblijf ter plaatse komt deze maar enkele ogenblikken uitpiepen tussen de wolken, dit slechts voor een klein stukje van de massale berg … De wandeling naar het tweede platform, levert ons hetzelfde beperkte beeld op voor de prachtige Miacimu. Jammer, maar we reizen nu eenmaal in het regenseizoen, wat ook bewolking betekent !

Voor het avondeten vinden we slechts enkele zeer locale restaurantjes. Er is enkel een kaart in Chinese lettertekens beschikbaar … Engels spreekt men hier niet. Deze keer kunnen we ook niet gaan kijken naar de andere mensen hun borden om te tonen wat we willen eten, want er zijn geen andere klanten. De oplossing is de koelkast met glazen wand, daarin zijn verse groenten en vlees uitgestald.  We wijzen wat we wensen op ons bord te krijgen, zeggen er duidelijk bij ‘bu la’ (niet pikant) … en dat werkt, het eten is nog lekker bovendien !

Vanuit het kleine dorpje Mingyong (2.340 meter) vertrekt de wandeling naar de gelijknamige gletsjer. Een zeer modderig pad, dat door paardjes met (luie ?) toeristen volledig met uitwerpselen is bedekt en is vertrapt, brengt ons naar boven. De omgeving is prachtig, we kijken neer op de gletsjerrivier die al snel diep onder ons stroomt. Al vlug speelt de hoogte ons parten en moeten we een tandje trager stappen om onze ademhaling onder controle te houden. Ook de regen is van de partij … gelukkig beperkt deze zich tot wat buien.
Het Tibetaanse Taizi Miao tempeltje (2.910 meter) wordt omringd door kleurrijke gebedsvlaggetjes, wat een mooi effect heeft in deze groene omgeving. De tempel zelf is niet echt zo bijzonder, binnenin vrij rommelig.
Hier hebben we het beste uitzicht op de gletsjer, die onderaan zeer grijs ziet door vervuiling. Toch blijft de blauwe kleur van het ijs zichtbaar. We zijn er nog zeer ver van verwijderd, dat hadden we niet verwacht.
Het pad brengt ons verder omhoog, dieper en dieper het woud in. We krijgen de gletsjer niet meer te zien, deze bevindt zich achter de berg waar we verder op klimmen, tot we op een hoogte van 3.005 meter moeten beslissen de terugtocht aan te vangen. De enige bus terug naar onze verblijfplaats vertrekt beneden in het dorp om 15.00 u, deze mogen we niet missen.
We vinden het jammer, hadden graag tot helemaal boven gewandeld, waar zich op 3.470 meter hoogte de Lotustempel bevindt. Hier hoopten we wat dichterbij de enorme gletsjer te kunnen komen. De terugweg gaat veel vlotter, hierbij hebben we minder last van de hoogte. En dat is maar goed ook, want onze buschauffeur beslist zomaar 30 min. voor tijd te vertrekken …

Hier komen we opnieuw de Mekong rivier tegen, met zijn 4.909 km lengte één van de belangrijkste Aziatische rivieren. We bevinden ons vlakbij haar Chinese bron, kwamen deze indrukwekkende rivier ook meermaals tegen in Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam nabij haar delta en monding in zee. De rivier draagt een andere naam in China en in Vietnam.

 

Provincie:
Yunnan

Ernaartoe:
taxi Zhongdian (Shangri-La) oude stad – busstation, 10 CNY pp., 10 min.
bus Zhongdian – Deqin, 53 CNY pp., 6 ½ uren onderweg, prachtige rit door het hooggebergte, over enkele kammen, groot deel over onverharde weg, nieuwe weg incl. tunnels is in aanbouw wat de rit minder lang zal maken
bus n° 6 Deqin – Feilai Si, 5 CNY pp., 20 min.

Overnachtingen:
Feilai Business Hotel, 80 CNY per nacht (vraagprijs: 100 CNY pn) voor een ruime 2 persoonskamer met verwarmd sanitair (warm water), elektrische dekens, TV, waterketel, gelegen langs de hoofdstraat, spreken geen Engels, geen internet, tel. 0887 841 6108, beoordeling: 3/5

Inkom gebied:
inkom: gratis, behalve voor de omgeving van de Mingyong gletsjer, zie ‘excursies’.

Excursies:
- wandeling naar de Mingyong gletsjer:
Mooie wandeling, maar we vinden deze zijn prijs niet waard, het zicht op de gletsjer blijft beperkt, men kan er niet dichtbij geraken, we wandelen tot op 3.005 meter hoogte, zo’n 30 min. voorbij de Taizi Miao Tibetaanse tempel. Het pad brengt ons dieper en dieper het bos in, de volgende tempel is gelegen op 3.470 meter hoogte, mogelijks heeft men van daaruit een beter uitzicht op de gletsjer. Het ontbreekt ons echter de tijd om deze wandeling verder te zetten, gezien de enige bus naar Feilai Si om 15.00 u terugkeert.
inkom: 83 CNY pp., te betalen aan de wegkant vooraleer men het dorp Mingyong bereikt
ernaartoe en terug: locale bus n° 6 Feilai Si – Mingyong, 15 CNY pp., 1 u 10 min. onderweg
vertrek in Feilai Si: 8.00 u
vertrek in Mingyong: 15.00 u, we hadden geluk er wat vroeger terug te zijn, de bus vertrok doodleuk om 14.30 u reeds terug naar Feilai Si !
Ter plaatse zagen we geen minibusjes wachten om personen terug te voeren, wie langer wil wandelen en bijgevolg later terugkeren, moet beroep doen op privé vervoer en deze laten wachten om terug te keren, prijs: 200 CNY.
- rondwandeling in Feilai Si: aan de linkerkant van het uitzichtplatform vertrekt een geasfalteerd pad rondom een heuvel, men raadt aan dit in wijzers zin te wandelen vanwege het Boeddhistische geloof.
duurtijd volledige wandeling: 2 uren
toegang uitkijkplatforms: gratis
(er is nochtans een ticket office (?) – misschien inkom voorzien in de toekomst)
Wanneer men de weg volgt in tegen wijzers zin, komt men na 20 min. wandelen een 2de uitzichtplatform tegen, dat uitzicht biedt op andere prachtige bergen dan het hoofd platform in het dorp. Aanrader !

Toerismekantoor:
geen

Openbaar vervoer:

Bussen: bussen en minibussen vertrekken naar meerdere locaties, ook lange afstanden, langs de wegkant nabij het uitzichtplatform. 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Feilai Si»

Feilai Si (6)

04 Juli 2012 | Azië - deel 2 | China | Laatste Aanpassing 31 Juli 2012

  • vallei op weg naar de Mingyong gletsjer
  • wapperende gebedsvlaggetjes aan het uitzichtplatfo
  • uitzicht van op het centrale uitzichtplatform
  • onderweg van Shangri-La naar Feilai Si
  • openlucht keuken op het plein

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking