Reisverhaal «Grensovergang Hong Kong - China»

Azië - deel 2 | China | 0 Reacties 11 Mei 2012 - Laatste Aanpassing 02 Juni 2012

Hong Hong grenst met een schiereiland aan China, het is bijgevolg zeer eenvoudig om er over land naartoe te reizen. We nemen in Kowloon, de buurt van ons hotel, de metro naar de Chinese grens. Daar komen we aan in hetzelfde gebouw waar de migratiediensten van beide landen zich bevinden.

Voor we de metro verlaten, dienen we onze Octopus betaalkaarten in en recupereren de waarborg en het resterende bedrag dat er nog opstaat. We komen onmiddellijk bij de loketten van de migratiedienst van Hong Kong, waar we onze paspoorten + uitreiskaarten (deeltje van de inreiskaart dat we meekregen bij aankomst in Hong Kong, er zijn ook blanco inreiskaarten beschikbaar die hier ter plaatse nog kunnen worden ingevuld) overhandigen en zonder probleem onze uitreisstempels  krijgen. Wat verder in het gebouw komen we bij de Chinese migratiedienst. Hier moeten we eerst de gebruikelijke inreisdocumenten invullen, die we samen met onze paspoorten aan de beambte overhandigen. Zonder verdere vragen worden de inreisstempels geplaatst.

In het gebouw bevindt zich ook een toerismekantoor, wanneer wij er passeren blijkt dit echter gesloten … middagpauze ?

Als we buiten komen, kunnen we kiezen tussen verschillende vervoermiddelen om verder te reizen. Hier is zowel een treinstation als een busstation. Voor ons is de trein de gemakkelijkste optie, we boekten een hotel tegenover het station in Guangzhou.

 

Ernaartoe:
metro Kowloon – Lo Wu, 36 HKD pp., 45 min.

Er rijden ook bussen van centrale plaatsen in Hong Kong naar meerdere grote steden in China.

Valuta:
1 EUR = 8,07 CNY (Chinese Yuan Renminbi) dd. 11/05/2012

1 CNY = 0,12 EUR 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking