Reisverhaal «Guilin (1)»

Azië - deel 2 | China | 0 Reacties 29 Mei 2012 - Laatste Aanpassing 20 Juni 2012

Guilin is een moderne stad met 740.000 inwoners, gelegen langs de Li rivier. Er zijn enkele bezienswaardigheden en groene zones met mooie uitkijkplaatsen te bezoeken in de stad, maar deze stellen weinig voor in vergelijking met zijn prachtige omgeving. Het is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het karstgebergte en de rijstterrassen in de buurt, waar naartoe daguitstappen worden aangeboden in de hotels. De meeste toeristen verkiezen echter te verblijven in de kleinere locale dorpen midden tussen de natuurpracht.

We waren niet van plan om Guilin aan te doen, maar toen we bekeken hoe we het beste de ‘Dragon backbone rijstterrassen’ zouden bezoeken, bleek dit een geschikte uitvalsbasis voor een tweedaagse tocht. Van hieruit kunnen we daarna gemakkelijk doorreizen in noordelijke richting.

Na onze aankomst verkennen we de omgeving en brengen we een bezoek aan het toerismekantoor voor wat informatie en een stadsplannetje. Zeer veel weet men er niet te vertellen, maar in vlot Engels worden ons alvast de hoogtepunten in de stad toegelicht. Het vriendelijke meisje geeft ook wat uitleg over de busterminals en welke bussen we er kunnen nemen. Tevens geeft ze ons de stadsbusnummers die handig zijn bij onze verplaatsingen.

 

Provincie:
Guangxi

Ernaartoe:
A/C bus Yangshuo – Guilin, 18 CNY pp., 1 ¼ uren onderweg

Overnachtingen:
Riverside Hostel, 100 CNY per nacht voor een ‘twin’ kamer (2 éénpersoonsbedden), 120 CNY per nacht voor een ‘couple’ kamer (1 dubbel bed), beide kamers zijn voor de rest gelijkwaardig, dergelijk onverklaarbaar prijsverschil treffen we in meerdere hotels, sanitair (warm water), TV, A/C, waterkoker, proper, karig verlichte kamer, gratis WIFI, ontbijt mogelijk, men spreekt vlot Engels aan de receptie,  vriendelijk en behulpzaam, centraal gelegen nabij de centrale lange afstandsbusterminal en het treinstation, op wandelafstand van de meeste bezienswaardigheden, veel restaurants en winkels in de buurt, de naam doet onterecht een mooie ligging verwachten (rivier aan de achterzijde van het gebouw), tel. 86 (0) 773 258 0215, n° 6 Zhu Mu Xiang, Nan Men Bridge, Guilin, chen573@msn.com, www.guilin-hostel.com. Beoordeling: 4/5

Excursies:
Wandeling in het stadje, waarbij we het toerismekantoor opzoeken.

Toerismekantoor:
Guilin Tourist information Service Centre, Ronghu Beilu, aan de South Gate: men spreekt vlot Engels en doet zijn best zoveel mogelijk vragen te beantwoorden, maar de informatie blijft beperkt tot de bezienswaardigheden van de stad zelf en het openbaar vervoer, zowel locaal als naar de toeristische bestemmingen in de omtrek.

Openbaar vervoer:
Bussen:
- genummerde stadsbussen, naar bezienswaardigheden en busterminals, 2 CNY pp. per rit
- 2 busterminals, de ‘centrale’ lange afstandsbusterminal in de buurt van het station en de ‘nieuwe’ Qin Tan busterminal buiten het centrum, stadsbus n° 91 verbindt beiden, 2 CNY pp. per rit

Let wel: de route van bus n° 91 was tijdens ons verblijf gewijzigd, deze passeerde niet meer langs de centrale busterminal, maar niet ver daar vandaan in de Nanhuan Rd., de eerste straat voorbij de rivier. We hadden geluk, dit was vlakbij ons hotel. 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking