Reisverhaal «Huangshan»

Azië - deel 3 | China | 0 Reacties 21 Januari 2014 - Laatste Aanpassing 02 Februari 2014

Huangshan, letterlijk Yellow mountain (gele berg), is een granieten bergmassief, bestaande uit 36 pieken, meer dan 1.800 meter hoog. Het is een van de toeristische toplocaties in China, erkend door Unesco. Hier krijgt men een landschap te zien dat zeer bekend is in de Chinese schilderkunst, de toppen lijken vaak te drijven op een zee van wolken of worden omringd door mist. Er groeien meer dan 1.450 verschillende soorten planten en leven 470 diersoorten.

Op de kale bergtoppen groeien vooral zeer onregelmatig gevormde pijnbomen, dit vormt een fotogeniek geheel. Deze bomen, alsook de vele grillige rotsformaties, kregen de meest fantasierijke namen toegewezen. Een Chinese specialiteit ….

’s Ochtends vroeg nemen we de eerste bus naar de voet van de berg, waar we met de kabelbaan Cloud Valley omhoog gaan. De uitzichten onderweg zijn veelbelovend. Eenmaal boven, vertrekken we vlug op wandeling want we willen alle plekjes van dit prachtig bergmassief zien.

Net als enkele weken terug bij onze vorige berg, Huashan, zullen we ook vandaag weer veel trappen beklimmen. Deze keer willen we echter voorzichtig zijn, onze knieën en spieren niet overbelasten. De herinnering aan de 3 uiterst pijnlijke dagen nadien is immers nog vers ….

Het wordt weerom genieten van de adembenemende uitzichten op loodrechte bergwanden, diepe afgronden en hoge grillige rotspieken. Elk zijpad leidt ons naar een nieuwe verrassende plek. Het groen van de pijnbomen steekt mooi af tegen de lichtgranieten rotsformaties.

Een Chinees met zijn zoontje kruist meermaals ons pad. Hij maakt telkens een praatje, spreekt vlot Engels. Ze maken een rondwandeling boven, blijven hier overnachten.

Eerst verwijst hij ons naar een mooi zijpad, dat we zeker niet mogen overslaan. We komen uit bij een smalle kloof die helemaal naar beneden leidt. Jammer genoeg is dit pad verderop gesloten in de winter en moeten we terugkeren op onze stappen. Maar voor we dat doen, genieten we van het schitterende uitzicht op deze rustige plaats, waar we een tijdje verpozen en onze picknick nuttigen.

Wanneer we de man opnieuw tegenkomen, verwittigt hij dat we nog een lange weg voor de boeg hebben voor we naar beneden kunnen, we moeten goed doorstappen. Dat kunnen we moeilijk geloven, de afstand is kort volgens onze kaart. Wat we niet zien, zijn meerdere lange trappen op en af, met grote hoogteverschillen. Dit vertraagt het wandelen merkelijk, de man heeft gelijk.

Ruim op tijd komen we aan bij de kabelbaan Jade Screen, die ons naar beneden brengt. Het einde van een schitterende wandeldag !

Het uur van de waarheid, de dag nadien bij het opstaan ….
En neen, we voelen helemaal geen vermoeidheid of stijfheid in onze spieren zoals vorige keer. Dit hebben we te danken aan de zeer regelmatige en minder steile trappen, de beslissing terug te keren met de kabelbaan zal er wellicht ook wel toe bijdragen.

PROVINCIE:
Anshui.

ACCOMMODATIE:
ALA HOTEL
Zhaixi Village, Tangkou town, Huangshan
PRIJS: 100 CNY per nacht, 2 persoonskamer, sanitair (warm water)
SCORE: 3/5
E-MAIL: /
WEBSITE: www.thealahotel.com
TEL: +86 0559 558 5783
COMMENTAAR: Zeer ruime tweepersoonskamer met een dubbel bed, extra dekbed ter beschikking, badkamer met afgeschermde douche, haardroger, A/C met verwarming, TV, waterkoker, gratis WIFI op de kamer, telefoon, bureautje, zithoek. Raam kan worden geopend, muggengaas.
Proper, wordt dagelijks gepoetst. Lift.
Vriendelijk en zeer behulpzaam, men spreekt Engels.
We krijgen spontaan een gratis plannetje van de berg, met een woordje uitleg.
Wanneer we uitchecken vraagt de dame waar naartoe we verder reizen. Ze laat ons gratis oppikken door een bus die naar de busterminal rijdt, daar worden we afgezet bij de juiste bus.
Restaurant aanwezig, we proberen het niet omdat het er te koud is.
Ideale ligging, langs de doorgaande weg in Zhaixi, op 5 min. wandelen van de busterminal, van waar speciale bussen vertrekken naar de berg, alsook lange afstandsbussen. Wanneer men uit de busterminal komt, rechtsaf, wat verderop aan de overkant.
Minpunten: Grote handdoeken op aanvraag, men rekent hiervoor 5 CNY per stuk (die we uiteindelijk niet moeten betalen). De grote kamer geraakt niet voldoende verwarmd door de A/C, 13 – 17 °C. Zeer weinig verlichting in de kamer.
BOEKING: Ter plaatse.

ERNAARTOE:
Stadsbus 179 Hangzhou nabij metrohalte West lake culture square – busstation (eindhalte), 2 CNY pp., ½ u
Bus Hangzhou – Huangshan mountain, 98 CNY pp. 3 ½ u onderweg, deze bus brengt ons naar busterminal Zhaixi village, 3 km voor Tangkou

EXCURSIES:
HUANGSHAN – YELLOW MOUNTAIN
Eén van de meest bekende Chinese bergen. Deze bestaat uit een aantal hoge toppen, die begroeid zijn met pijnbomen. Wandelpaden om deze berg te beklimmen en de pieken boven te verkennen, zijn overal mooi aangelegd, bestaan grotendeels uit vrij regelmatige trappen, niet al te steil.
SCORE: 5/5
INKOM: 150 CNY pp. wintertarief (zomertarief: 230 CNY pp.)
3 kabelbanen zijn beschikbaar om boven in het bergmassief te geraken. Het is mogelijk deze te combineren, via het ene te klimmen, een ander gebruiken om af te dalen:
- Cloud Valley cableway, 65 CNY pp. enkel, wintertarief (80 CNY pp. in de zomer), opent om 7.30 u
- Jade Screen cableway, 65 CNY pp. enkel, wintertarief (80 CNY pp. in de zomer), sluit om 16.20 u
- Taiping cableway, vermoedelijk 100 CNY pp. enkel
Wie dit wenst kan ook te voet de berg op en/of af, via enkele wandelpaden die bestaan uit voornamelijk trappen. Wanneer men slechts 1 dag uittrekt op de berg, verliest men hiermee wel veel tijd die men beter boven zou kunnen doorbrengen.
Boven op de berg zijn een aantal hotels, waar men kan overnachten om meer tijd op de berg door te kunnen brengen en de zonsopgang en –ondergang te bewonderen. Dit wordt vooral gedaan door vele Chinese toeristen die we tegenkomen.
ERNAARTOE EN TERUG:
Heen: bus Zhaixi village busterminal (nabij Tangkou) – Cloud Valley cableway, 19 CNY pp., 25 min., eerste bus 7.15 u, daarna om de 20 min.
Terug: bus Jade screen cableway – Zhaixi village busterminal, 19 CNY pp., 25 min., laatste bus 17.00 u
Speciale bussen vertrekken aan het busstation waar de lange afstandsbussen toekomen, in Zhaixi. Een klein plaatsje dat zich richt naar toeristen die de berg komen bezoeken, met hotels, restaurantjes en winkeltjes.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Huangshan»

Huangshan (19)

21 Januari 2014 | Azië - deel 3 | China | Laatste Aanpassing 02 Februari 2014

  • Huangshan, dichter bij huis dan gedacht ...
  • Huangshan, schitterend uitzicht
  • Huangshan, Chinglish
  • Huangshan, trappen ...
  • Huangshan, trap naar de top

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking