Reisverhaal «Kunming (1)»

Azië - deel 2 | China | 0 Reacties 13 Juni 2012 - Laatste Aanpassing 31 Oktober 2013

Kunming heeft 1,1 mio inwoners en wordt ook wel eens de ‘lente stad’ genoemd omwille van zijn mild klimaat, te danken aan zijn hoge ligging op 1.945 meter boven zeeniveau. Het is een levendige jonge en drukke stad met veel groen, waar we enkele mensen ontmoeten die fier een woordje Engels praten. Hier zien we een aantal westerlingen, wat tot nu toe niet gebruikelijk was op onze route (uitzondering: super toeristische Yangshuo). In deze grote, niet zeer toeristische stad denken we eerder aan ex-pats.

De Yuantong tempel is een mooi klein en kleurrijk tempelcomplex, met een vijver, bloemenpartijen en een hoge rots. Velen komen hier mediteren en offers brengen … naar gewoonte in Chinese tempels, wordt het zicht belemmerd door de rook van de offerkaarsen en alle zaken die men komt verbranden, vooral voorwerpen in papier.

Het Green Lake Park is een mooi en goed onderhouden stadspark met grote vijvers, waar we vele bewoners treffen. Het is een gewoonte dat Chinezen in het park ontspanning zoeken, ze dansen, musiceren, spelen voor geld, wandelen, relaxen, lezen, joggen, beoefenen yoga en tai chi, … We hebben geluk, de witte en roze lotusbloemen, alsook de waterlelies staan in bloei.

Provincie:
Yunnan

Ernaartoe:
stadsbus n°2 Kaili centrum – station, 1 CNY pp., 10 min.
K trein Kaili – Kunming, softsleeper, 302 CNY pp. voor bovenste bed, 316 CNY pp. voor onderste bed, 12 ¼ uren onderweg, K treinen horen tot de oudste die in China rijden, niettegenstaande is de trein verrassend proper en goed onderhouden, rijdt zeer stipt, rustig en goed geslapen !
stadsbus n° 2 Kunming treinstation – buurt hotel op Beijing rd., 1 CNY pp. 10 min.

Overnachtingen:
Yuntel Inns hotel (of Inntels hotel), 108 NY per nacht voor een kleine 2 persoonskamer met sanitair achter een glazen wand (warm water), TV, waterkoker, LAN, WIFI in de lobby, lift, proper en goed onderhouden (hotel zou in 2010 geopend zijn, we vermoeden dat het dan werd opgefrist), eerder onpersoonlijk, tel. 0871 635 3988, n° 1 Chuanjin rd. (nabij hoek met Beijing Rd.), geboekt via www.elong.net. Beoordeling: 4/5

Excursies:
- stadswandeling naar Yuantong tempel en Green Lake Park
inkom Yuanong Zen Boeddhist tempel: 6 CNY pp.

Openbaar vervoer:
Metro: in aanbouw

Bussen:
Stadsbussen verbinden de verschillende busstations en het treinstation (allen buiten het centrum gelegen) met het stadscentrum. We verblijven hier niet lang genoeg om op zoek te gaan naar een stadsplan met informatie over de stadsbuslijnen, vinden voldoende info op: http://www.gokunming.com/en/listings/itemlist/kunming/travel/

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Kunming»

Kunming (1) (5)

13 Juni 2012 | Azië - deel 2 | China | Laatste Aanpassing 31 Oktober 2013

  • offeren in Yuantong temple
  • samen dansen in Green lake park
  • beeld in Green lake park
  • Yuantong temple
  • offers in Yuantong temple

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking