Reisverhaal «Lanzhou (2)»

Azië - deel 3 | China | 0 Reacties 28 November 2013 - Laatste Aanpassing 24 December 2013

Na onze omzwervingen in het noordwesten van het land, keren we terug naar Lanzhou. Een rit per stadsbus doorheen het centrum van de stad, toont ons niet veel bijzonders. Dit is een doorsnee grote woonstad, met vele winkels en drukte.

Het Provinciaal museum van Gansu is een uitgebreid klassiek museum, hier vinden we geen effecten met moderne technologie zoals we reeds op andere plaatsen in China zagen. Toevallig komen we eerst in de zeer uitgebreide zalen met fossielen en uitleg over de voorhistorie, dit hadden we niet verwacht en stelt ons wat teleur. Een blik op een plattegrond leert ons dat er nog andere onderwerpen aan bod komen. Vlug gaan we verder naar de zaal over de hedendaagse geschiedenis van het land. Het boeit ons zeer om hier ter plaatse wat aanvullende informatie over te vinden, vaak vinden we daar niet zo veel Engelstalige uitleg bij, wat we jammer vinden.
Uiteindelijk komen we bij de informatie over de verschillende dynastieën, samengesteld aan de hand van opgravingen. Aan de hand van een collectie potten wordt de evolutie van vorm en beschildering doorheen de tijd getoond. Er worden een aantal fijne voorwerpen en beelden in klei en brons getoond, waaronder het unieke beeld van het vliegende paard, dat we overal in de provincie in ’t groot als monument zijn tegengekomen op pleinen in de grote steden. Dit bronzen beeldje stelt een paard voor in galop, dat met 1 poot op een vliegende vogel rust. Ook de geschiedenis van de zijderoute is boeiend om zien. Ook zien we hier originele beschilderde stenen uit de Wei en Jin tombes van Jiayuguan.

In een shopping complex nabij het museum vinden we een verdieping met buitensportwinkels, hier kopen we wat extra warme kledij, die we de volgende maanden nodig zullen hebben.

PROVINCIE:
Gansu.

ACCOMMODATIE:
DUNHUANG STAR HOTEL HUANGHE
Zie Lanzhou (1).

ERNAARTOE:
Groene bus Dunhuang centrum – station, 3 CNY pp., 15 min., vertrekt om de 15 min.
Nachttrein Y668 Dunhuang – Lanzhou, 398,50 CNY onderste bed, 381,50 CNY bovenste bed in soft sleeper klasse, 15 u 50 min. onderweg. Vrij comfortabele rit, al waren de bedden op deze oudere trein doorlegen en de lakens niet verschoond. Doordat we het eerste slaapcompartiment hadden, kwam regelmatig de geur van sigarettenrook vanuit het sas tussen de 2 wagons (enkel daar wordt gerookt op een trein) naar binnen. Geen stroom voor opladen batterijen voorhanden.

EXCURSIES:
PROVINCIAAL MUSEUM VAN GANSU
Klassiek museum met een zeer uitgebreide collectie fossielen en informatie over de prehistorie (goed voor zich daarvoor interesseert). De hedendaagse geschiedenis met de rode mars komt ook aan bod. Wat ons echter het meeste heeft geboeid is het gedeelte over de opgravingen, met potten en de evolutie van vorm en tekeningen erop, met allerlei beelden (o.a. het originele vliegende paard), met grotten en tombes (o.a. enkele originele tegels uit de Wei en Jin tombes te Jiayuguan), ook de uitgebreide uitleg over de zijderoute. Voldoende Engelstalige uitleg.
SCORE: 4/5
INKOM: Gratis.
Men moet zijn paspoort voorleggen aan het loket bij de poort, om een inkomticket te krijgen.
Audio gids mogelijk, 10 CNY + 200 CNY waarborg.
ERNAARTOE EN TERUG:
Stadsbus 1 Lanzhou station – museum, 1 CNY pp., 30 min.

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Lanzhou (2)»

Lanzhou (2) (2)

28 November 2013 | Azië - deel 3 | China | Laatste Aanpassing 24 December 2013

  • Lanzhou, originele steen uit de Wei en Jin tombes
  • Lanzhou, provinciaal museum Gansu, het vliegende p

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking