Reisverhaal «Lijiang (2)»

Azië - deel 2 | China | 0 Reacties 08 Juli 2012 - Laatste Aanpassing 02 Augustus 2012

Na ons bezoek aan de Tiger Leaping Gorge, Shangri-La en Deqin in het hooggebergte nabij de Tibetaanse grens, keren we terug naar Lijiang, op doorreis naar onze volgende provincie Sichuan. Deze is ook bereikbaar vanuit Shangri-La, maar daarvoor zouden we moeten reizen via Litang, eveneens in de grensstreek met Tibet gelegen. Dit gebied is momenteel voor westerse toeristen gesloten, bustickets worden aan ons niet verkocht. Het zou een lange boeiende rit worden, doorheen een gebied met Tibetaanse beschaving, waarvan we ook reeds in de omgeving van Shangri-La en Deqin mochten proeven.
Niet getreurd, we hebben hierop gerekend. Het alternatief is een kortere (maar nog ruim lange) weg, via Lugu Hu. Deze plaats staat eveneens op ons verlanglijstje.

Wanneer we aankomen in de busterminal van Lijiang, willen we onmiddellijk onze tickets kopen voor het vervolgtraject morgen, maar … de plaatsen op de twee dagelijkse bussen zijn reeds volledig uitverkocht. Het vriendelijke meisje, dat voor de verandering zeer goed Engels praat, vraagt ons om even geduld te hebben en begint te telefoneren. We moeten even aan de kant wachten terwijl ze andere klanten helpt. En … goed nieuws, er wordt een extra bus ingelegd, we zijn de eerste passagiers en krijgen plaatsen op de eerste rij.
Hierdoor beginnen we te beseffen dat de Chinese vakantiedrukte ook voor ons gevolgen zal hebben, dat we onze trein- en bustickets beter op voorhand kunnen kopen. Gevolg: ietwat minder flexibiliteit.

Ons tweede bezoek aan dit oude stadscentrum beperkt zich tot een avondwandeling in de oude stad, omdat we er willen gaan eten. En ja, het kon nog drukker worden … het is nu vakantie in China. Wanneer we ons een weg zoeken tussen alle drummende toeristen in de smalle straatjes, hebben we veel zin om te gaan lopen … maar de Pizza Hut lokt ons, we hebben er echt zin in weer eens westers te eten.

 

Provincie:
Yunnan

Ernaartoe:
stadsbus n° 1 (of n° 3) Shangri-La oude stad – busterminal, 1 CNY pp., 10 min.
A/C bus Shangri-La – Lijiang, 62 CNY pp., 4 uren onderweg

Overnachtingen:
Hotel Xihya, 80 CNY per nacht voor een ruime ‘twin’ 2 persoonskamer, met sanitair (warm water), elektrische dekens, TV, waterketel, thee, LAN / WIFI, geen lift, gelegen nabij de zuidelijke lange afstands- en hoofdbusterminal, bij het buitenkomen van de busterminal naar rechts gaan tot op de T splitsing, hier linksaf, enkele gebouwen verder aan de overkant ligt het hotel, op wandelafstand van de oude stad, vriendelijk maar spreken weinig engels, hotel is pas 1 jaar open, wij zijn de eerste westerse gasten, tel. 187 0889 4872, beoordeling: 4/5

Inkom gebied:

inkom: zie Lijiang (1) 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking