Reisverhaal «Qiaotou - Tiger Leaping gorge»

Azië - deel 2 | China | 1 Reacties 29 Juni 2012 - Laatste Aanpassing 31 Juli 2012

Qiaotou is een klein oninteressant plaatsje langs de Jinsha rivier, dat wordt gebruikt als uitvalsbasis voor een bezoek aan de Tiger Leaping Gorge. Hier vindt men enkel wat winkels en hotelletjes, die de bezoekers van de kloof, willen aantrekken. Wanneer we hier aankomen, kunnen we ons moeilijk voorstellen morgen hier vlakbij in zo’n mooie omgeving terecht te zullen komen.

De Tiger Leaping Gorge is één van de diepste kloven ter wereld, waardoor de Jinsha rivier stroomt. Deze is  16 km lang, met hoogteverschillen tot 3.900 meter. Boven in de kloof heeft men prachtige uitzichten op de eeuwig besneeuwde toppen van het hooggebergte, met in het westen de Haba shan en in het oosten de Jade Dragon of Yulong Xueshan.

We installeren ons in ons hotelletje en gaan een picknick en water kopen om mee te nemen op trekking morgen. Voor de rest hebben we een rustige dag, we maken kennis met Jan en Gary, een sympathiek koppel uit Noord-Ierland dat een er een jaartje tussenuit is. We wisselen wat reiservaringen uit en zullen enkele dagen samen optrekken.

 

Provincie:
Yunnan

Ernaartoe:
A/C bus Lijiang – Qiaotou, 36 CNY pp., 2 uren onderweg.

Overnachtingen:
Jane’s Guesthouse, 110 CNY per nacht (vraagprijs 120 CNY per nacht) voor een 3 persoonskamer met sanitair (warm water), TV, WIFI, bagage stockeren is gratis voor klanten (wanneer men er niet overnacht, kan dit tegen een kleine vergoeding), goed restaurant, spreken beperkt Engels, Jane is niet aanwezig, summier plannetje van de wandeling in de Tiger Leaping Gorge verkrijgbaar, tel. 880 6570, Xiagu Xing Kezhan (straat), Qiaotou. Beoordeling: 3/5

Inkom gebied:
inkom: 65 CNY pp., geldig voor 2 dagen (we kregen nadien nergens nog controle, dus we veronderstellen dat het echt geen problemen geeft wanneer iemand langer ter plaatse wil verblijven)

Excursies:
- trektocht doorheen de Tiger Leaping Gorge (zie volgend verhaal): Aanrader !
à Van hieruit starten we een 2 daagse wandeltocht doorheen de prachtige smalle kloof.
De eerste wandeldag starten we ’s ochtends vroeg (vóór 8 uur) om de meeste wandelaars voor te zijn en in alle rust van de natuur te kunnen genieten. Op deze manier bereiken we eveneens het hoogste punt vóór de (eventuele) grote hitte rond de middag. Van drukte hebben we helemaal geen last, de meeste trekkers komen aan met de bus van 11.00 u en starten onmiddellijk met hun eerste wandeldag.
We overnachten onderweg in een hotelletje bovenaan de kloof ‘Halfweg’, met prachtige uitzichten. Het overgrote deel van de gasten komt pas aan in de late namiddag, het hotel loopt vol.
De tweede dag dalen we af naar de weg, waar we nog verder dalen tot aan de woeste rivier onderaan in de kloof bij de Tiger Leaping Stone, vooral dit stuk van de wandeltocht is spectaculair (inkom: 10 CNY pp.).
à Wie vroeg ter plaatse is, kan zijn overtollige bagage achterlaten bij Jane’s tegen een kleine vergoeding en reeds een stuk van het traject wandelen. Overnachting bij Naxi Family zou een aanrader zijn. Op deze manier heeft men 1 ½ uren voorsprong de volgende dag bij de wandeling in de kloof.
à Wie haast heeft, kan deze tocht in 1 dag maken, maar dan is het echt wel doorstappen. Een pauze en overnachten boven in de kloof is aangenaam en biedt prachtige uitzichten op het gebergte rondom, tenminste wanneer de zon van de partij is.

De wandelpaden zijn in goede staat en gemakkelijk te doen. Ook de afdaling in de kloof op het einde gaat over een goed onderhouden pad. De hoge steile ladder, die mensen met hoogtevrees soms afschrikt, kan worden omzeild door het pad te nemen dat opzij erlangs afdaalt.

Tijdens deze wandeling komen we aan een uitzichtpunt een dame tegen die betaling eist om er foto’s te mogen nemen.
Bij betaling van het dure inkomticket heeft men ons hiervoor verwittigd, we moeten nergens meer extra betalen onderweg. Enkel aan het pad dat helemaal tot beneden in de kloof leidt, naar de Tiger Leaping Stone, dient 10 CNY te worden betaald aan de mensen die het pad hebben aangelegd en onderhouden.

Toerismekantoor:
beperkte informatie te verkrijgen bij het bezoekerscentrum van de Tiger Leaping Gorge, summiere wandelplannetjes verkrijgbaar, aan de gate, waar ook de tickets worden verkocht

Openbaar vervoer:

Bussen: alle lijnbussen die rijden tussen Lijiang en Zonghdian – Shangri-La passeren hier, ook minibusjes zijn volop beschikbaar. 

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

Fotoalbums van locatie «Qiaotou»

Qiaotou - Tiger Leaping gorge (1)

29 Juni 2012 | Azië - deel 2 | China | Laatste Aanpassing 31 Juli 2012

  • traditionele kledij in de straten van Qiaotou

 

Plaats een Reactie

ellen delheye Hallo Ik ben op zoek naar info ivm Tiger leaping. Kan je dit alleen (met vriend) of best met gids? Waar kan je dit boeken? Wat is de kostprijs? Slaap je het best in Lijiang de nacht ervoor? Moet je het guesthouse half way vooraf boeken of kun je er gewoon aankomen? Wat is de prijs voor 1 nacht? Graag wat info Groetjes Ellen Geplaatst op 04 Januari 2016

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking